H Ελληνίδα που ταρακούνησε τη Victoria’s Secret

H Ελληνίδα που ταρακούνησε τη Victoria’s Secret

Γνωρίστε την Σοφία Νεοφύτου Αποστόλου, ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στο χώρο της μόδας.

Καταλύτης της μόδας. Μητέρα γη για επιτυχημένους σχεδιαστές. Ιδιοκτήτρια και αρχισυντάκτρια του 10 Magazine και φυσικά καλλιτεχνική διευθύντρια του φανταχτερού show της Victoria’s Secret. Η πολυπράγμων Σοφία Νεοφύτου Αποστόλου γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά όπως δηλώνει με υπερηφάνεια είναι Ελληνίδα και καρπός του παραδοσιακού γάμου από συνοικέσιο των γονιών της όταν ο πατέρας της ήταν 26 ετών και η μητέρα της 16 και γνωρίζονταν μόλις μια βδομάδα.

Το αίσθημα της επιχειρηματικότητας το έχει κληρονομήσει από τον πατέρα της: «Ο πατέρας μου ήταν τζογαδόρος και από αυτόν έχω κληρονομήσει την ικανότητα να παίρνω ρίσκο. Προκάλεσε την τύχη του στη ζωή χωρίς να φοβάται τους κανόνες. Για παράδειγμα, είχε ιδρύσει ένα κλαμπ στο οποίο διοργάνωνε παράνομα τυχερά παιχνίδια – ακριβώς εκείνο που λάτρευε να κάνει.Ένιωσε πως οι νόμοι είναι συχνά τόσο ηλίθιοι και βρίσκονται εκεί για να τους παραβιάσει κανείς. Και εγώ συμφωνώ με αυτό, τουλάχιστον καλλιτεχνικά. Επίσης δεν φοβόταν ποτέ την αποτυχία και σε γενικές γραμμές αυτό είναι επίσης κάτι που πήρα από εκείνον» αναφέρει.

«Οι πιο ευαίσθητες πλευρές μου προέρχονται από τη μαμά». Η μητέρα της Σοφίας ήταν μοδίστρα και δούλευε σε πατρόν. «Ήταν η προσγειωμένη της οικογένειας – και από εκεί είναι πρακτικά που πήρα την αγάπη μου για τα ρούχα».
Στην αρχή της καριέρας του, η Σοφία βρήκε δουλειά σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο, αλλά σύντομα βίωσε μια περίεργη κρίση μέσης ηλικίας στα 26!

«Ήξερα πως το να κάθομαι σε ένα γραφείο κάθε μέρα δεν ήταν για μένα και η αρχιτεκτονική είναι μια αργή διαδικασία. Παίρνει περίπου τρία χρόνια για να δεις το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Ήξερα πως ήταν πολύ χρονοβόρο για να κρατήσει το ενδιαφέρον μου. Είμαι ένα άτομο που θέλει να κάνει κάτι με πλήρη συνείδηση και στη συνέχεια να πάω παρακάτω».

Έτσι κι έκανε. Μέσω ενός φίλου βρήκε δουλειά στο Elle Decoration και σύντομα «προσεβλήθη» από το σαράκι της μόδας.
«Έγραψα πρακτικά σε κάθε περιοδικό που κυκλοφορεί στο Λονδίνο. Και παρά το γεγονός πως δεν είχα προϋπηρεσία και όχι ιδιαίτερη γνώση από μόδα, το πήρα απόφαση πως αυτό ήταν που ήθελα».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr