H Harbor Lab εξαγοράζει τα προϊόντα SOFeXchange και DEMeXchange από την Osiri

H Harbor Lab εξαγοράζει τα προϊόντα SOFeXchange και DEMeXchange από την Osiri
Οι στρατηγικές προσθήκες στο οπλοστάσιο της Harbor Lab είναι προγραμματισμένες να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρησης πλοίων και εξόδων.

Σε μια επαναστατική κίνηση προχώρησε η Harbor Lab, η οποία ανακοινώνει με υπερηφάνεια την εξαγορά δύο λογισμικών προϊόντων, των SOFeXchange και DEMeXchange, από την Osiris Ltd.

Αυτές οι στρατηγικές προσθήκες στο οπλοστάσιο της Harbor Lab είναι προγραμματισμένες να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρησης πλοίων και εξόδων, εισάγοντας ένα νέο  κεφάλαιο αποτελεσματικότητας και ακρίβειας στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία της. Με αυτή την εξαγορά, η Harbor Lab θα ενσωματώσει την τεχνολογία στο υπάρχον λογισμικό της, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη λύση.

Το SOFeXchange, πάροχος ψηφιακής Δήλωσης Γεγονότων (SoF) για τα πλοία, είναι έτοιμο να μεταμορφώσει και να καθιερώσει τη δημιουργία εγγράφων SoF. Αυτό το κορυφαίο εργαλείο φέρνει μαζί του διάφορα χαρακτηριστικά, όπως πραγματικού χρόνου ενημερώσεις για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο λιμάνι, Smart Laytime Events TM για τον υπολογισμό σταλιών για όλους τους τύπους φορτίου και εύκολη διαχείριση εγγράφων και συνημμένων, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων αναγγελίες ετοιμότητας του πλοίου (NOR – Νotice of Rediness) και φορτωτική για παραλαβή φορτίου (BOL – Bill of Lading).

Το DEMeXchange, ένα ψηφιακό εργαλείο υπολογισμού απαίτησης κόστους αναμονής συμπληρώνει το SOFeXchange, προσφέροντας καινοτόμες λειτουργίες, όπως την άμεση εισαγωγή πληροφοριών, συμβάντων και χρονοσημάνσεων από το λιμάνι μέσω του SOFeXchange με αποτέλεσμα τον άμεσο υπολογισμό laytime και demmurage βάσει των ειδικών όρων του ναυλοσυμφώνου.

Ο ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Harbor Lab, Αντώνης Μαλαξιανάκης, δήλωσε: «Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι για την πρώτη μας εξαγορά, καθώς αποτελεί έναν γιγάντιο άλμα προς τη μετασχηματιστική αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε. Βρισκόμαστε τώρα ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας για μια ψηφιακά συνδεδεμένη βιομηχανία που πραγματικά ψηφιοποιεί και βελτιστοποιεί τις διαδικασίες υπολογισμού και ανάλυσης λιμανιάτικων εξόδων. Θέλουμε οι αποφάσεις να παίρνονται με βάση τα πραγματικά δεδομένα, όχι βάση το ένστικτο. Με την αυτοματοποίηση και τη ροή αυτών των διαδικασιών μέσω μιας μόνο πλατφόρμας, οι διαχειριστές πλοίων μπορούν να επικεντρωθούν σε πιο πολύπλοκες και πιο σημαντικές εργασίες που προσθέτουν αξία και ξεκλειδώνουν ευκαιρίες εξοικονόμησης χρημάτων για την ναυτιλιακή εταιρεία ».

Με την ενσωμάτωση αυτών των νέων λογισμικών στο πακέτο της Harbor Lab, οι χρήστες θα μπορούν να χαρτογραφούν ψηφιακά κρίσιμα γεγονότα κατά τη διάρκεια μιας διαμονής του πλοίου σε ένα λιμάνι για τον υπολογισμό του laytime & demurrage, βελτιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών και τη μείωση του χρόνου παραμονής στο λιμάνι.

Ο Adrian Challinor, Ιδρυτής των SOFeXchange και DEMeXchange, δήλωσε: «Κρίσιμα γεγονότα κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στο λιμάνι μπορούν τώρα να χαρτογραφούνται αυτόματα, και οι υπολογισμοί των χρόνων αναμονής να δηλώνονται πιο άνετα, εξαλείφοντας τον κόπο της χειρωνακτικής καταχώρησης δεδομένων. Οι εσφαλμένοι υπολογισμοί μπορούν να αποτελέσουν γραφειοκρατικό εφιάλτη για έναν αναλυτή εξόδων, και να επιφέρουν απώλεια χρημάτων και σπατάλη πολύτιμου χρόνου. Η ανάλυση των λιμανιάτικων εξόδων σαν διαδικασία είχε παραμεληθεί και έχει καθυστερήσει η ψηφιοποίηση της, παρόλη την τεχνολογική καινοτομία που βλέπουμε να εξαπλώνεται στον κλάδο. Η απόφασή μου να γίνω μέλος της Harbor Lab έγινε συνειδητά ώστε να ηγηθώ της διαδικασίας ενσωμάτωσης του SOFeXchange και DEMeXchange στο υπάρχον λογισμικό της και να μπορέσω να εξελίξω και να βελτιστοποιήσω τους τομείς που είναι απαραίτητοι για να φέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.”