H Motorola θέλει να καταργήσει τα passwords

H Motorola θέλει να καταργήσει τα passwords

Ένα «έξυπνο» κλιπ που ξεκλειδώνει το κινητό μόνο για τον ιδιοκτήτη του.

Ποιος ο λόγος να είναι κλειδωμένη η οθόνη του κινητού μας όσο αυτό αναπαύεται πάνω στο γραφείο μας όσο δουλεύουμε; Και γιατί όταν οδηγούμε να πρέπει να κάνουμε την κίνηση -άλλος με PIN, άλλος με pattern κ.λπ- για το ξεκλειδώσουμε παίρνοντας, έστω και στιγμιαία, την προσοχή μας από το δρόμο; Με άλλα λόγια, από ποιον προστατεύεται το τηλέφωνο όσο είναι δίπλα μας; Από εμάς;

Επιπλέον, κάθε μέρα «ξεκλειδώνουμε» την οθόνη του κινητού μας πάνω από 40 φορές. Αν, μάλιστα, είμαστε από εκείνους που τσεκάρουμε κάθε τόσο για μηνύματα, φτάνουμε άνετα τις εκατό. Με 2-3 δευτερόλεπτα τη φορά, μιλάμε για πάρα πολύ χαμένο χρόνο.

Όλα αυτά φαίνεται να παίρνουν ένα τέλος καθώς η Motorola βρήκε τον τρόπο ώστε το κινητό μας να είναι ξεκλείδωτο όσο είναι δίπλα μας και σχεδόν απόρθητο όσο είναι μακριά μας.

Η λύση λέγεται Motorola Skip. Ένα λεπτό, μικρό κλιπάκι που «μιλάει» με το Moto X (προς το παρόν μόνο με αυτό) και το ξεκλειδώνει με ένα απλό άγγιγμα του δαχτύλου μας στην οθόνη. Η ιδέα είναι πως όσο το τηλέφωνο ανιχνεύει το κλιπ σε κοντινή απόσταση, θεωρεί πως μόνο εμείς είμαστε κοντά και παρακάμπτει το κλείδωμα ασφαλείας. Το κλιπ μπορούμε να το φοράμε στη ζώνη μας, στο μανίκι μας ή να είναι περασμένο στο στυλό μας.

1/2

Εκτός από το κλιπ, υπάρχει και το Skip Dot. Αυτοκόλλητα που επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο με το κινητό και δημιουργούν μια «ασφαλή ζώνη» γύρω τους. Κολλάμε ένα π.χ. στο κομοδίνο μας ή στο ταμπλό του αυτοκινήτου και δεν χρειάζεται πια να πληκτρολογούμε PIN όσο βρισκόμαστε στο υπνοδωμάτιο ή οδηγούμε.

Διαβάστε ακόμη: Θέλετε να πουλήσετε το παλιό σας iPhone; Κάντε το τώρα!