H πιστωτική σας κάρτα δεν είναι ακόμα ασφαλής

H πιστωτική σας κάρτα δεν είναι ακόμα ασφαλής
Photo:

Παρά τις αλλαγές στη νομοθεσία, η εξάπλωση των καρτών νέας τεχνολογίας κατά της πλαστογραφίας προχωρά με πολυ αργούς ρυθμούς. 

Παρά την εξάπλωση των νέων τεχνολογιών για την ασφάλεια των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες,  δύο πρόσφατες  έρευνες της CreditCards.com αναδεικνύουν πως η προστασία, ακόμα και στις ΗΠΑ, έχει ακόμα αρκετό έδαφος να καλύψει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των απλών πιστωτικών καρτών με κάρτες νέας τεχνολογίας που θα είναι εξοπλισμένες με μικροτσίπ κατά της πλαστογραφίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, μόλις το 31% των κατόχων καρτών είναι εξοπλισμένο με τη σχετική τεχνολογία, σύμφωνα με δημοσίευμα της USA Today.

Σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν λάβει περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο για να εξοπλιστούν με κατάλληλα μηχανήματα που θα αποδέχονται τις νέες κάρτες. Μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα θεωρούνται υπεύθυνοι για οποιαδήποτε απάτη συμβεί με τις λιγότερο ασφαλείς κάρτες. Όμως, μόνο το 47% των καταστημάτων λιανική πώλησης αναμένεται να έχει εξοπλιστεί με τη σχετική κατηγορία μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει ταχύτατα, αλλά η πρόοδος είναι αργή», αναφέρει στην USA Today ο Matt Schultz, αναλυτής της CreditCards.com. «Οι περισσότεροι από τους κατόχους καρτών δεν έχουν τις κάρτες με το μικροτσίπ ακόμα, αλλά και αν το είχαν, πιθανότατα θα είχαν πρόβλημα να βρουν κάποιο μέρος να το χρησιμοποιήσουν.»

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες καρτών έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν αποκτήσει ήδη τις κάρτες με το μικροτσίπ. Από τους κατόχους κάρτας με λογαριασμούς τουλάχιστον 100.000 δολάρια, το 49% έχει ήδη αποκτήσει τις νέες κάρτες. Δείχνουν, επίσης, πως οι νεαρότερες ηλικίες είναι πιο πρόθυμοι να προμηθευτούν τις νέες κάρτες. Οι γεννημένοι μετά το 2000 φαίνεται πως έχουν προμηθευτεί τις νέες κάρτες σε ποσοστό 43%, έναντι 21% των μεγαλύτερων ηλικιών.