H Polaroid εκτυπώνει τις φωτογραφίες σας χωρίς μελάνι

H Polaroid εκτυπώνει τις φωτογραφίες σας χωρίς μελάνι

H Polaroid κάμερα φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο παράξενη μέρα με τη μέρα.

Η κάποτε «βασίλισσα της στιγμιαίας φωτογραφίας» έζησε έναν «αργό θάνατο» στα χέρια της επανάστασης της ψηφιακής φωτογραφίας , αλλά από τότε έχει «αναστηθεί».

Η τελευταία δημιουργία της Polaroid είναι ένα περίεργο μείγμα απαξίωσης και του φουτουρισμού : Μια στιγμιαία φωτογραφική μηχανή που εκτυπώνει φωτογραφίες στη στιγμή χωρίς να χρειάζεται ούτε μια σταγόνα μελανιού!

Η Polaroid Snap είναι μια λεπτή στρογγυλεμένη συσκευή, όπως εκείνες που διαφήμιζαν στα ταινίες του ’80 για το πώς θα είναι οι κάμερες του μέλλοντος. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η κάμερα θα διαθέτει ανάλυση 10 megapixels , αποθηκεύει μια ψηφιακή έκδοση των φωτογραφιών στην κάρτα SD και στη συνέχεια τις εκτυπώνει σε διάσταση 3×2 (ίντσες) στο χαρτί ZINK που δε χρειάζεται μελάνι!

Το χαρτί ZINK είναι στην ουσία ένα πολυστρωματικό υλικό αποτελούμενο από χρωματισμένους κρυστάλλους που στοιβάζονται στην κορυφή ενός στρώματος βάσης .

Τα διάφανα κρύσταλλα είναι αόρατα στην αρχή, αλλά όταν ενεργοποιηθούν γίνονται πολύχρωμα. Όταν τραβήξουμε μια φωτογραφία, ο εκτυπωτής θερμαίνει τα κρύσταλλα για να εκτυπώσει την εικόνα χωρίς τη χρήση μελανιού.