H πόλη με την εντονότερη μόλυνση στον κόσμο περιορίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων

H πόλη με την εντονότερη μόλυνση στον κόσμο περιορίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων
epaselect epa08954841 Traffic runs through a major thoroughfare as haze shrouds the city skyline in Bangkok, Thailand, 21 January 2021. Thailand's capital continues to experience poor air quality as fine particulate matter (PM2.5), which can cause serious health issues, remains at unhealthy levels. A cold front and a lack of wind are partly to blame for the ongoing air pollution affecting Bangkok, according to the Pollution Control Department. EPA/DIEGO AZUBEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανάλογα με τους αριθμούς των πινακίδων τους, τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν εναλλάξ για μια εβδομάδα από τις 13 Νοεμβρίου.

Το Νέο Δελχί, η πόλη με την εντονότερη ατμοσφαιρική μόλυνση στον κόσμο, θα περιορίσει την κυκλοφορία των οχημάτων στο εσωτερικό της προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ρύπανση που αυτά προκαλούν.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Ινδίας, Γκοπάλ Ράι, τα αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας που τελειώνουν σε μονούς και ζυγούς αριθμούς θα κυκλοφορούν εναλλάξ για μια εβδομάδα από τις 13 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων που θα συμβάλουν στη μείωση της ρύπανσης από τα οχήματα. Τα βαρέα οχήματα έχουν απαγορευτεί να εισέρχονται στην πόλη, με εξαίρεση τις βασικές υπηρεσίες, πρόσθεσε σε δήλωση του τη Δευτέρα ο Ινδός αξιωματούχος.

Το Δελχί βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των πιο μολυσμένων πόλεων του κόσμου τις τελευταίες ημέρες με τον δείκτη ποιότητας του αέρα να αγγίζει επικίνδυνα επίπεδα. Η επαρχιακή κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία, σταμάτησε τις κατασκευές και ενθαρρύνει τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Η πόλη έχει εφαρμόσει αρκετές φορές στο παρελθόν προσωρινές απαγορεύσεις οδήγησης για να μειώσει τη ρύπανση, ανέφερε το Bloomberg.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα εκδικάσει υπόθεση σχετικά με την επιδείνωση της ποιότητας του αέρα στο Δελχί στις 7 Νοεμβρίου. Οι κυβερνήσεις του Δελχί και των γειτονικών πολιτειών θα ενημερώσουν το Ανώτατο Δικαστήριο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπέδων ρύπανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com