H ρετρό πλευρά του Microsoft Edge

H ρετρό πλευρά του Microsoft Edge

Γιατί η Microsoft αποφάσισε να διατηρήσει σχεδόν αμετάβλητο το λογότυπο του αντικαταστάτη του Internet Explorer.

Λίγες εβδομάδες έμειναν πριν τη έλευση των Windows 10 και την αντικατάσταση του Internet Explorer από έναν ολοκαίνουργιο browser, τον Microsoft Edge.

Ο Edge υποτίθεται πως σηματοδοτεί μια νέα εποχή, αποκομμένη από την κακή φήμη που κουβαλούσε τα τελευταία χρόνια ο γηραιός προκάτοχός του. Απαλλαγμένος από τα προβλήματα, με ενδιαφέρουσες αλλαγές στην σχεδίαση και τη λογική του και με ένα πλήθος νέες δυνατότητες. Αλλαγές παντού. Εκτός από ένα σημείο. Το λογότυπο!

Το.. όχι και τόσο νέο λογότυπο του Edge αποτελεί μια παραλλαγή του λογότυπου του Internet Explorer. Το ίδιο γαλάζιο “e” απαλλαγμένο απλά από τον δακτύλιο που το περιέβαλε.

Η επιλογή της Microsoft είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τα Windows 10. Άλλωστε, το πάθημα από την αποτυχία των Windows 8 είναι πρόσφατο – ένα λειτουργικό σύστημα που έφερε απότομα έντονες  αλλαγές στη σχεδίαση και στη λειτουργικότητα, που περισσότερο μπέρδεψαν παρά ενθουσίασαν τους χρήστες. Τα Windows 10, αντίθετα, σχεδιάστηκαν με την λογική του «παλιού που γίνεται καινούργιο.»

Και αυτό αποτελεί τον κύριο λόγο αυτής της επιλογής. Το λογότυπο του «θρυλικού»  Internet Explorer είχε συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με αμέτρητα bugs, προβλήματα ασφάλειας και ξεπερασμένη τεχνολογία. Τώρα ήρθε η ώρα να ξανακερδίσει τη χαμένη του φήμη.

Όπως είχε αναφέρει και ο Joe Belfiore, ο επικεφαλής των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του Edge τον προηγούμενο Απρίλιο, η εταιρεία επιθυμούσε να δώσει στο χαρακτηριστικό “e” «ένα εντελώς διαφορετικό και καλύτερο νόημα από αυτό που είχε εδώ και κάμποσο καιρό.» Μένει να το δούμε και στην πράξη, αρχής γενομένης από τα τέλη του Ιουλίου.