H Ryanair…τα «γυρίζει» για τις πτήσεις στα ελληνικά νησιά

H Ryanair…τα «γυρίζει» για τις πτήσεις στα ελληνικά νησιά

Διευκρινήσεις από την εταιρεία για παλαιότερο σχόλιο από στέλεχος της.

Η Ryanair δεν έχει κανένα σκοπό να σταματήσει νωρίτερα το καλοκαιρινό της πρόγραμμα στα ελληνικά νησιά. Αυτό διευκρίνισε η αεροπορική εταιρεία σε ερώτηση του δικτύου euronews η γνωστή αεροπορική εταιρεία.

Σημείωσε, επίσης, ότι το σχετικό σχόλιο του εμπορικού διευθυντή Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν στο ΒΗΜΑ, αφορούσε αποκλειστικά το νησί της Κω, για το αεροδρόμιο του οποίου υπήρξε «επανειλημμένη αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να απαντήσει στις αναπτυξιακές προτάσεις που τους έχουμε καταθέσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ryanair.

Οι πτήσεις, λοιπόν, στο αεροδρόμιο της Κω θα σταματήσουν δύο μήνες νωρίτερα.

Για το 2016 η εταιρεία σημείωσε επιδόσεις ρεκόρ. Έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρία που μετέφερε πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες στην διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους. Επίσης τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 43%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να «περάσει» στους επιβάτες σχεδόν το σύνολο των κερδών που αποκομίζει από την πτώση της τιμής των καυσίμων.

Τον τελευταίο χρόνο προσέθεσε επτά νέες βάσεις, σε Κέρκυρα, Μπέλφαστ, Βερολίνο, Γκέτεμποργκ, Ίμπιζα, Μιλάνο και Σαντιάγο.