H SoftBank δίνει 300 εκατ. δολάρια στη WeWork

H SoftBank δίνει 300 εκατ. δολάρια στη WeWork

H πρώτη μεγάλη επένδυση του νέου fund της εταιρείας σε μια από τις πιο κερδοφόρες startups.

H SoftBank Group Crop επένδυσε 300 εκατ. δολάρια στη WeWork. Είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση ενός μεγάλου γύρου επενδύσεων που αναμένεται να φτάσει στα 3 δισ. δολάρια. Ήδη η SoftBank έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως η Ola στην Ινδία, η SoFi στο Σαν Φρανσίσκο και η OneWeb στη Βιρτζίνια.

Μάλιστα πριν λίγους μήνες η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός τεράστιου fund με δύναμη 100 δισ. δολάρια, το οποίο θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις κυρίως σε tech εταιρείες με επικεφαλής τον CEO της SoftBank, Masayoshi Son.

Το WeWork, που πήρε τη πρώτη μεγάλη χρηματοδότηση, παρέχει γραφεία και κοινόχρηστους χώρους σε startups. Είναι, όμως, κάτι παραπάνω από ένα leasing business.

Η εταιρεία δημιουργεί μια κοινότητα που εμψυχώνει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να κάνουν αυτό που αγαπούν. Όπως είχε δηλώσει ο Adam Neumann, CEO του WeWork «o στόχος είναι να βρεις αυτό που αγαπάς, και να μπορείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο!».

Η εταιρεία δημιουργεί μια «We Generation» και είναι το κλειδί για να πείθει διαρκώς τους επενδυτές να «ρίχνουν» κι άλλα χρήματα στο μοντέλο τους.

Οι ίδιοι οι επενδυτές θεωρούν πώς αυτή η γενιά, αυτή η κοινότητα είναι που δίνει ένα μακροπρόθεσμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία και θα την καταστήσει κερδοφόρα.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η εταιρεία, που ξεκίνησε το 2010 και δύο χρόνια μετά άξιζε 1,5 δισ. δολάρια, σήμερα ξεπερνά σε αξία τα 16 δισ. δολάρια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 πιο κερδοφόρες startups.

Διαβάστε ακόμη:

Deal πολλών δισεκατομμυρίων: SoftBank και Σαουδική Αραβία ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Apple «ρίχνει» ένα δισ. δολάρια σε fund της SoftBank