H startup αυτονόμης οδήγησης στην οποία Amazon και Sequoia επένδυσαν μισό δισ. δολάρια

H startup αυτονόμης οδήγησης στην οποία Amazon και Sequoia επένδυσαν μισό δισ. δολάρια
Photo:

 

Η Aurora κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 530 εκατ. ευρώ σε νέο γύρο.

Η νεοφυής επιχείρηση οχημάτων αυτόνομης οδήγησης Aurora συγκέντρωσε χρηματοδότηση Β’ Γύρου ύψους 530 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σύνολο της επένδυσης φέρνει την αποτίμηση αξίας της εταιρείας πάνω από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως είπε η εταιρεία.

«Πρόκειται για μεγάλο όγκο κεφαλαίου, το οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε» είπε στη Wall Street Journal ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Chris Urmson, ο οποίος στο παρελθόν βοήθησε στα αρχικά βήματα της Waymo που κατέχει η Alphabet.

Ύστερα από την ανακοίνωση της Aurora, η τιμή της μετοχής της Tesla μειώθηκε κατά 3% περίπου.

Η εταιρεία προσλαμβάνει δεκάδες μηχανικούς λογισμικού και αυτοκινήτων και ήδη έχει συγκεντρώσει μια σειρά μεγάλων ονομάτων από άλλους κολοσσούς της αυτόνομης οδήγησης, όπως ο Urmson ο οποίος δήλωσε πέρυσι στο Fortune ότι αυτό που κάνει την Aurora να ξεχωρίζει είναι η πολιτική «πρόσληψης καλών ανθρώπων».

Ένας άλλος συνιδρυτής είναι ο Sterling Anderson, ο οποίος εργαζόταν στην Tesla και κατηγορήθηκε από τον Elon Musk τον Απρίλιο του 2017 ότι προσπαθούσε να προσελκύσει παράνομα μηχανικούς της Tesla. Η εταιρεία υπέβαλε αγωγή εναντίον του, η οποία διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

Ο τρίτος συνιδρυτής είναι ο Drew Bagnell, που εργαζόταν προηγουμένως στην Uber, ενώ στο πλαίσιο αυτού του γύρου χρηματοδότησης ο Carl Eschenbach, εταίρος της Sequoia, θα βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Aurora.

Η Aurora έχει συνεργασίες με τη Volkswagen και τη Hyundai αλλά η τεχνολογία της μπορεί να βρει εφαρμογή και σε οχήματα πέραν των αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης συμπεριέλαβε και την Amazon, η οποία κάποια μέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης «σε ένα κέντρο διανομής ή στον δρόμο», όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Amazon έχει κάνει «σημαντικές επενδύσεις» στην Aurora, δήλωσε σε δελτίο τύπου η τεχνολογική startup.

«Αυτή η χρηματοδότηση και η συνεργασία θα επιταχύνουν την αποστολή μας να προσφέρουμε τα οφέλη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης με ασφάλεια, ταχύτητα και ευρεία κάλυψη» καταλήγει η ανακοίνωση της Aurora.