H Τesla δεν έχει καθόλου εύκολο έργο στην Κίνα

H Τesla δεν έχει καθόλου εύκολο έργο στην Κίνα
(200108) -- BEIJING, Jan. 8, 2020 (Xinhua) -- Tesla CEO Elon Musk gestures at a delivery ceremony for Tesla China-made Model 3 in Shanghai, east China, Jan. 7, 2020. U.S. electric carmaker Tesla officially launched its China-made Model Y program in its Shanghai gigafactory Tuesday, one year after the company broke ground on its first overseas plant. The first batch of China-produced Model 3 sedans was also delivered to its non-employee customers at an opening ceremony for the program. (Xinhua/Ding Ting) Photo: AFP
Ένας βασικός δείκτης των δραστηριοτήτων της Tesla στην Κίνα μειώθηκε κατά 24% τον προηγούμενο μήνα.

Οι εγγραφές των τοπικά κατασκευασμένων οχημάτων της Tesla Inc. στην Κίνα μειώθηκαν τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο ανταγωνισμός εντατικοποιήθηκε στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Τον Ιούλιο, 11,456 Tesla κατασκευασμένα στην Κίνα εγγράφηκαν στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία από το κρατικό China Automotive Information Net. Αυτό συνιστά μείωση 24% σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Η Tesla δεν αναφέρει μηνιαίους αριθμούς πωλήσεων για την Κίνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως αυξάνει την παραγωγή μετά την έναρξη των παραδόσεων από το εργοστάσιο της Σαγκάης στις αρχές του έτους. Η Κίνα είναι ένα κρίσιμο μέρος του σχεδίου του Elon Musk για να επεκταθεί πέρα από τις ΗΠΑ και η μακροπρόθεσμη επιτυχία θα απαιτήσει την υπερίσχυση έναντι τοπικών διεκδικητών όπως η NIO Inc. και οι παγκόσμιοι γίγαντες BMW AG και Volkswagen AG.

Οι αυξανόμενες πωλήσεις στην Κίνα συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της αξίας της εταιρείας που εδρεύει στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε εκείνη της Toyota Motor Corp. τον Ιούλιο.

Η αγορά αυτοκινήτου της Κίνας ανακάμπτει από μια πτώση δύο ετών, με το άνοιγμα εκθεσιακών χώρων και τη βελτίωση της οικονομίας.

Ωστόσο, οι ανταγωνιστές αυξάνουν τις εισαγωγές προϊόντων. Οι παραδόσεις της NIO υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιούλιο σε 3.533 οχήματα και η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο crossover κουπέ, ακολουθούμενο από ένα σεντάν. Οι κατασκευαστές BMW και Mercedes-Benz Daimler AG παρουσιάζουν ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη – το πρώτο εκτός ΗΠΑ – αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγραφών των οχημάτων Tesla στην Κίνα από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου. Η εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα σεντάν Model 3 στη χώρα και προετοιμάζεται επίσης για τη συναρμολόγηση των μικρών SUV Model Y.