H τεχνητή νοημοσύνη «μπαίνει» στις αποθήκες της Amazon – 25% ταχύτερες οι εκπληρώσεις παραγγελιών

H τεχνητή νοημοσύνη «μπαίνει» στις αποθήκες της Amazon – 25% ταχύτερες οι εκπληρώσεις παραγγελιών
ROZENBURG - Packages on the conveyor belts of the Amazon delivery station. ANP PHIL NIJHUIS netherlands out - belgium out (Photo by PHIL NIJHUIS / ANP MAG / ANP via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν βλέπει την αυτοματοποίηση και τη ρομποτική ως οχήματα για την εξάλειψη θέσεων εργασίας.

Η Amazon ανακοίνωσε πως θα εισάγει νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στις αποθήκες της, που θα μειώσουν τους χρόνους παράδοσης και θα βοηθήσουν στον ταχύτερο εντοπισμό των αποθεμάτων.

Όπως μετέδωσε η Wall Street Journal, τα συστήματα θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο η Amazon μετακινεί τα προϊόντα μέσω των κέντρων εκπλήρωσης με νέα μηχανήματα διαλογής και ρομποτικούς βραχίονες εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη.

Ακόμα, θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο πολλοί από τον τεράστιο στρατό των εργαζομένων της εταιρείας κάνουν τη δουλειά τους.

Η Amazon λέει ότι το νέο ρομποτικό της σύστημα, που ονομάστηκε Sequoia -από τα γιγάντια δέντρα που είναι ενδημικά στην περιοχή Sierra Nevada της Καλιφόρνια– έχει σχεδιαστεί τόσο για ταχύτητα όσο και για ασφάλεια. Οι εργαζόμενοι προορίζονται να εργάζονται παράλληλα με τις νέες μηχανές με τρόπο που θα πρέπει να μειώσει τους τραυματισμούς, λέει η εταιρεία.

Δεν είναι σαφές πώς το νέο σύστημα θα επηρεάσει τον αριθμό των εργαζομένων της Amazon και η εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις προσδοκίες της, εκτός από το να υποστηρίξει ότι δεν βλέπει την αυτοματοποίηση και τη ρομποτική ως οχήματα για την εξάλειψη θέσεων εργασίας.

Το Sequoia δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ανεβάζει αντικείμενα προς πώληση στην ιστοσελίδα της πιο γρήγορα και να μπορεί να προβλέπει ευκολότερα τις εκτιμήσεις παράδοσης, δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκέριν, διευθυντής ρομποτικής τεχνολογίας αποθήκευσης της εταιρείας.

Το νέο πρόγραμμα μειώνει το χρόνο που απαιτείται για την εκπλήρωση μιας παραγγελίας έως και 25%, δήλωσε η εταιρεία, και μπορεί να εντοπίσει και να αποθηκεύσει τα αποθέματα έως και 75% ταχύτερα. Η Amazon εγκαινίασε το σύστημα αυτή την εβδομάδα σε μία από τις αποθήκες της στο Χιούστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal