H Uber ηγείται επένδυσης 170 εκατ. δολαρίων στη Lime

H Uber ηγείται επένδυσης 170 εκατ. δολαρίων στη Lime
epa07764223 (FILE) - An image showing an Uber app in Central London, Britain, 22 September 2017 (reissued 09 August 2019). Uber, based in San Francisco, California, posted its largest quarterly loss of more than five billion US dollars, according to the company's 2019 second quarter corporate report on 08 August 2019. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπό το deal, η Uber θα μεταφέρει το τμήμα με τα δικά της ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ, που ονομάζεται Jump, στη Lime και οι εταιρείες θα ενσωματώσουν περαιτέρω τις apps.

Επένδυσης ύψους 170 εκατομ. δολαρίων στην εταιρεία Lime ηγείται η Uber, όπως ανακοίνωσε η πρώτη ,την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το CNBC, στον γύρο χρηματοδότησης συμμετέχουν επίσης οι Bain Capital Ventures, Alphabet και η GV. Υπό το deal, η Uber θα μεταφέρει το τμήμα με τα δικά της ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ, που ονομάζεται Jump, στη Lime και οι εταιρείες θα ενσωματώσουν περαιτέρω τις apps.

Η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε την αποτίμηση της Lime στη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούσαν τις συνομιλίες μεταξύ Uber και Lime νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η επένδυση ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων θα αποτιμούσε τη Lime στα 510 εκατ. δολάρια, 79% χαμηλότερη από την προηγούμενη αποτίμησή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εταιρείες συζήτησαν να δώσουν στην Uber την επιλογή να εξαγοράσει τη  Lime, μεταξύ 2022 και 2024, σε συγκεκριμένη τιμή.