HBO Max: Η νέα πλατφόρμα streaming που «κλέβει» τα Φιλαράκια από το Netflix

HBO Max: Η νέα πλατφόρμα streaming που «κλέβει» τα Φιλαράκια από το Netflix
Ο «πόλεμος» του διαδικτυακού entertainment μόλις πρόσθεσε άλλον έναν παίκτη: το HBO Max από τη Warner.

Οι ανταγωνιστές του Netflix στις ΗΠΑ αυξάνονται συνεχώς και του «κλέβουν» ταινίες και σειρές. Το Disney+ ήταν η αιτία πίσω από το κόψιμο αγαπημένων σειρών της Marvel όπως οι «Daredevil» και «The Punisher», αλλά και την επερχόμενη εξαφάνιση των ταινιών Marvel, Star Wars κλπ από την πλατφόρμα του Netflix. Η υπηρεσία NBCUniversal που θα γίνει διαθέσιμη το 2021 θα πάρει από το Netflix μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές του, το «The Office», ενώ το streaming κανάλι της WarnerMedia που ανακοινώθηκε χθες, θα του στερήσει το «Friends» για το οποίο το Netflix πέρυσι πλήρωσε 100 εκατ. δολάρια.

Μετά τις ανακοινώσεις τουDisney + και της AppleTV+, η Warner (όπως αναμενόταν) αποφάσισε να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στη streaming πίτα και εγκαινιάζει το HBO Max. Διευρύνοντας τον προγραμματισμό του HBO και χρησιμοποιώντας ένα όνομα με το οποίο εκατομμύρια θεατές έχουν συνδυάσει με ποιοτικό, τηλεοπτικό χρόνο και οικιακή διασκέδαση, η WarnerMedia θα προσφέρει πρωτότυπο υλικό, αλλά και αποκλειστική διάθεση μερικών από τους πιο επιτυχημένους, ιστορικούς τίτλους της.

Η πλατφόρμα που αναμένεται την άνοιξη του 2020 θα περιλαμβάνει τα αποκλειστικά δικαιώματα των επεισοδίων των «Friends» (μήλο της έριδος της Warner με το Netflix Αμερικής το τελευταίο διάστημα), του «Πρίγκιπα του Μπελ Ερ» και «Pretty Little Liars», τα νέα «Batwoman» και «Katy Keene», πρωτότυπες ταινίες σε παραγωγή Ρις Γουίδερσπουν και το πρόγραμμα των HBO, Warner Bros., New Line, DC Entertainment, CNN, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Looney Tunes κ.α.

Νέες παραγωγές που θα δούμε στο HBO Max και έχουν ήδη ανακοινωθεί θα είναι η σειρά «Dune: The Sisterhood» (Η Warner ανακοινώνει και τηλεοπτική σειρά «Dune» δια χειρός Ντενί Βιλνέβ), που θα βασίζεται στο μυθιστόρημα του Χέρμπερτ και θα συνοδεύσει την κινηματογραφική ταινία, το «Tokyo Vice», με πρωταγωνιστή τον Άνσελ Έλγκορτ, το «Love Life» με την Άννα Κέντρικ και τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Gremlins: Secrets of the Mogwai».

Το HBO Max μπορεί να φαίνεται σχετικά φτωχό στην πρώτη του ανακοίνωση, αλλά δεν πρέπει να αμελούμε τον σημαντικό κατάλογο των κλασικών ταινιών της Warner, TCM και φυσικά την επιμέλεια του HBO, το κανάλι που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση.

Το Netflix από την άλλη αποχαιρέτησε τα «Φιλαράκια» με ένα tweet.