Huawei: «Οι γυναίκες πρέπει να δημιουργήσουν το μέλλον που τους αξίζει»

Huawei: «Οι γυναίκες πρέπει να δημιουργήσουν το μέλλον που τους αξίζει»
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Αποστολή Πράγα

Γυναίκες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην Πράγα για να παρακολουθήσουν από κοντά το “Summer School for Female Leadership in the Digital Age” που διοργανώνουν το European Leadership Academy και η Huawei. Στόχος του προγράμματος είναι να μυηθούν περισσότερα κορίτσια στον χώρο της τεχνολογίας, τα οποία αποκτώντας τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις του αύριο.

«Η Πράγα έχει μετατραπεί σε hub τεχνολογίας. Για εμάς δεν είναι απλώς ένα προγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά μια ευκαιρία να δημιουργήσουν οι γυναίκες το μέλλον που τους αξίζει» δήλωσε ο Tony Yong Jin, Chief Representative to EU Institutions, Vice President of European Union της Huawei, προσθέτοντας πως ο τεχνολογικός κολοσσός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους ανθρώπους του και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η διαφορετικότητα του ταλέντου στην οποία επενδύει συστηματικά.

«Πάνω από το 55% των εργαζομένων μας ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη. Είμαστε η δεύτερη εταιρεία παγκοσμίως που επενδύει σε αυτό το πεδίο. Η εκτίμηση είναι ότι στο μέλλον θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές προκλήσεις και θελουμε μέσα από τις δράσεις μας να επωφεληθούν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, ειδικά στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε».

Tony Yong Jin, Chief Representative to EU Institutions, Vice President of European Union της Huawei

Τόνισε πως η Ευρώπη σημαίνει πολλά ως αγορά για τη Huawei, η οποία θα συνεχίσει να εστιάζει την προσοχή της στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών όπου και δραστηριοποιείται.

«Οι γυναίκες μηχανικοί και developers εξακολουθούν να παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά. Μέσω των συγκεκριμένων ακαδημιών και προγραμμάτων που τρέχουν, προσφέρονται ευκαιρίες ανέλιξης για τις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν σήμερα πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού».

Ο κ. Jin αναγνώρισε ότι οι γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά, κάτι που σε περιόδους κρίσεων είναι πολύ σημαντικό, καθώς είναι πραγματίστριες και πιο υπεύθυνες συγκριτικά με τους άνδρες ομολόγους τους, αφού λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες των πράξεων τους.

Κλείνοντας, κατέληξε πως χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου σε θέσεις ευθύνης σε όλους τους τομείς της οικονομίας εάν θέλουμε ταχύτερη ανάπτυξη και ισοτιμία.