Η Adobe ακύρωσε την εξαγορά 20 δισ. δολαρίων της Figma

Η Adobe ακύρωσε την εξαγορά 20 δισ. δολαρίων της Figma
epa06660593 The Adobe logo is seen on a booth during the 2018 NAB Show at the Las Vegas convention center in Las Vegas, Nevada, USA, 10 April 2018. More then 100,000 people are attending the National Association of Broadcasters (NAB) show that runs from 09 to 12 April 2018. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά από σύγκρουση με τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Η Adobe εγκατέλειψε την εξαγορά της Figma, αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά από σύγκρουση με τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Η Adobe θα καταβάλει στη Figma αποζημίωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τον τερματισμό της εξαγοράς, ανέφεραν οι εταιρείες σε δήλωσή τους τη Δευτέρα. Οι εταιρείες είδαν «καμία σαφή πορεία» για να πάρουν τις ρυθμιστικές εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την CMA της Βρετανίας, μετέδωσε το Bloomberg.

Οι ρυθμιστικές αρχές εξέταζαν την προτεινόμενη αγορά της Adobe για περισσότερο από ένα χρόνο, ζητώντας πολλαπλούς γύρους εγγράφων και άλλων πληροφοριών από τις εταιρείες. Η Adobe είχε αναφέρει σε δήλωση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα της CMA για να επιτραπεί η προώθηση της συμφωνίας ήταν «δυσανάλογα» και η εταιρεία αρνήθηκε να προσφέρει διορθωτικά μέτρα.

Το ιστορικό

Η Adobe είχε ανακοινώσει την αγορά της Figma τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η εξαγορά, η οποία θα αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχουν γίνει ποτέ σε ιδιωτική εταιρεία παραγωγής λογισμικού, ήταν ένα τεράστιο στοίχημα ότι περισσότερες δημιουργικές εργασίες θα γίνονται από μικρές επιχειρήσεις και καθημερινούς χρήστες στο διαδίκτυο, μια αγορά την οποία η Figma κατέλαβε με ταχείς ρυθμούς.

Ενώ η Adobe έχει εισαγάγει λιγότερο δαπανηρά, εξορθολογισμένα προϊόντα για αυτό το κοινό, οι περισσότερες προσφορές της εξακολουθούν να είναι προγράμματα που απευθύνονται σε ειδικούς.

Το Figma χρησιμοποιείται κυρίως για το σχεδιασμό διεπαφών εφαρμογών ή ιστότοπων και έχει κατατροπώσει το ανταγωνιστικό προϊόν XD της Adobe τα τελευταία χρόνια.Η Adobe έχει υποστηρίξει ότι η συμφωνία δεν είναι ανταγωνιστική επειδή η νεοσύστατη επιχείρηση δεν είναι αντίπαλος σημαντικών προϊόντων όπως το Photoshop, το οποίο χρησιμοποιείται για την επεξεργασία φωτογραφιών, ή το Premiere, το οποίο χρησιμοποιείται για την κοπή βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com