Οι αγορές που έχει «ανοίξει» το bitcoin

Οι αγορές που έχει «ανοίξει» το bitcoin

Δεν είναι μόνο οι επενδυτές αυτοί που πάντοτε ενδιαφέρονταν για το ψηφιακό νόμισμα.

Στην αρχή της δηµιουργίας του το 2008, το bitcoin «κέρδισε» µόνο ένα πολύ συγκεκριµένο κοινό.

Αντίθετα, σήµερα έχει κατακτήσει τον χρηµατοπιστωτικό κλάδο αλλά και τους επενδυτές, µε την τιµή του πλέον να κινείται πάνω από 10.000 δολάρια. Ας δούµε παρακάτω ποιες αγορές και επιχειρήσεις έχουν «αγκαλιάσει» το νέο αυτό χρυσό νόµισµα:

Η αγορά ακινήτων

Την αρχή στην αγορά ακινήτων έκανε η Knox Group of Companies, η οποία ανακοίνωσε την κατασκευή συγκροτηµάτων κατοικιών και εµπορικών ακινήτων στο Ντουµπάι ύψους 325 εκατ. δολαρίων, ένα σχέδιο πρότυπο στην ανάπτυξη ακινήτων, που θα δέχεται bitcoin ως µέθοδο πληρωµής για την αγορά τους. Σηµειώνεται ότι τις εν λόγω συναλλαγές θα επιβλέπει η πλατφόρµα πληρωµών σε bitcoin BitPay.

Τρόφιµα

Ψάχνοντας να επωφεληθεί από τους «πεινασµένους» χρήστες υπολογιστών που συλλέγουν bitcoins, η startup PizzaforCoins έστησε µία ηλεκτρονική σελίδα, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να παραγγείλουν πίτσα, πληρώνοντας µε το ψηφιακό νόµισµα. Κάθε στοιχείο έχει και µια συγκεκριµένη τιµή. Στο τέλος της συναλλαγής, ο πελάτης υποβάλλει τη συνολική πληρωµή σε µια διεύθυνση bitcoin του ιστότοπου, ενώ µετά την επαλήθευση της πληρωµής η παραγγελία αποστέλλεται στη φυσική του διεύθυνση. Εταιρείες που πραγµατοποιούν συναλλαγές µέσω bitcoin είναι οι Pizza Hut, Domino’s Pizza και Papa Johns στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία.

Bitcoin και στους φόρους!

Η Ελβετία είναι η πρώτη χώρα που δέχεται την πληρωµή φόρων σε bitcoin. Ο ελβετικός δήµος του Κιάσο ανακοίνωσε ότι θα δέχεται το ψηφιακό νόµισµα για την πληρωµή φόρων, για ποσά που δεν ξεπερνούν τα 250 ελβετικά φράγκα.

Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune με τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα που κυκλοφορεί