Οι αγορές προετοιμάζονται για μεγάλη διόρθωση, αναφέρει η Credit Suisse

Οι αγορές προετοιμάζονται για μεγάλη διόρθωση, αναφέρει η Credit Suisse
Photo:

Εις αναμονή μιας μεγάλης «διόρθωση» βρίσκονται οι αγορές παγκοσμίως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει με ανάλυσή της η Credit Suisse. Μάλιστα, τα δεδομένα πυκνώνουν καθώς το αναπτυξιακό momentum φτάνει στο peak του.

«Είναι πολύ πιθανό ότι οδεύουμε προς μια ακραίας μορφής διολίσθηση σε ό,τι έχει να κάνει με τα διεθνή χρηματιστήρια» δηλώνει αναλυτής της ελβετικής τράπεζας, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να αναδυθούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες».

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του α’ τριμήνου, ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 σημείωσε αύξηση 6% από τα τέλη του 2020, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 7,66%, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei και ο κορεατικό Hang Seng είχαν κέρδη 6,32% και 4,21%, αντίστοιχα.

«Δεν εστιάζουμε μόνο στα υψηλά της αγοράς, αλλά και στα χαμηλά, όπου μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες. Προσέχουμε πολύ» λέει η Credit Suisse, εξηγώντας: «Η μέση διόρθωση τα τελευταία 30 χρόνια μέχρι το 2019 ανερχόταν σε 14%, ωστόσο ο μέσος όρος κερδών είναι 39%. Το 2020, η αγορά διόρθωσε κατά μέσο όρο 20%, με τα κέρδη να φτάνουν το 29%».