Η Amazon άνοιξε πόλεμο με Apple και Google

Η Amazon άνοιξε πόλεμο με Apple και Google
Photo:

Στην κατάργηση του Apple TV και του Google Chromecast προχωράει η Amazon.

Νέα στρατηγική προκειμένου να στρέψει τους καταναλωτές στην αγορά των δικών της προϊόντων -και όχι των ανταγωνιστών της- κατήρτισε η Amazon. Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στην απομάκρυνση των συσκευών Apple TV και Google Chromecast από την διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών που διαθέτει.

Κι αυτό, γιατί κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν επιτρέπει στους καταναλωτές την πρόσβαση στην υπηρεσία Amazon’s Prime Instant Video streaming. Τεχνικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Chromecast για να παρακολουθήσετε βίντεο, αλλά θα είναι πολύ επιβαρυντική η διαδικασία για τις συσκευές σας.

Η Amazon θα συνεχίσει την πώληση συσκευών ροής πολυμέσων που ανταγωνίζονται την Fire TV, το Fire Stick, συμπεριλαμβανομένων των Roku, Microsoft Xbox και Sony PlayStation. Σε ανακοίνωσή της, η Amazon χαρακτηρίζει το σύνολο των συσκευών αυτών ως «εξαιρετικές επιλογές» και σημειώνει:

«Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η υπηρεσία Prime Video έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος του Prime. Είναι σημαντικό ότι οι χρήστες των πολυμέσων συνεχούς ροής να αλληλεπιδρούν σε ικανοποιητικό βαθμό με την υπηρεσία Prime Video, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση στους καταναλωτές».

Παρά το γεγονός πως το νέο σχέδιο της Amazon είναι εξαιρετικά επιθετικό, είναι επίσης εξαιρετικά έξυπνο.