Η Amazon είναι πλέον η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και ο Τζεφ Μπέζος ο πλουσιότερος από όλους.

 

Η χρηματιστηριακή αξία της Amazon ξεπέρασε την Τετάρτη για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Microsoft, καταφέρνοντας έτσι να γίνει η τρίτη πολυτιμότερη επιχείρηση στον κόσμο.

Η μετοχή του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου ενισχύθηκε κατά 2,6%, ανεβάζοντας τη συνολική της κεφαλαιοποίηση στα 702,46 δισ. δολάρια, αντί των 699,22 δισ. της Microsoft.

Apple και Alphabet είναι οι μόνες επιχειρήσεις που βρίσκονται πάνω από την Amazon, ενώ μετά την τέταρτη Microsoft βρίσκονται η Tencent και η Facebook.

Χαρακτηριστικό είναι πως και οι έξι πρώτες επιχειρήσεις στη λίστα των πολυτιμότερων, δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα.

Παράλληλα με την άνοδο της Amazon στη λίστα των εταιρειών, ο ιδρυτής της, Τζεφ Μπέζος, είδε και τη δική του περιουσία να αυξάνεται και να γίνεται ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που φτάνει τα 105 δισ. δολάρια. Αυτό είναι, βεβαίως, φυσιολογικό καθώς ο Μπέζος κατέχει 78,9 εκατ. μετοχές της εταιρείας του. Πίσω από τον επικεφαλής της Amazon βρίσκεται ξανά ο Μπιλ Γκέιτς.