Η Amazon κάνει το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο: Δωρεάν μεταφορικά

Η Amazon κάνει το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο: Δωρεάν μεταφορικά
epa06996692 (FILE) - A file photograph showing Amazon CEO Jeff Bezos walking on stage at a press conference where he introduced new Kindle products such as the Kindle Paperwhite Wi-Fi + 3G, the Kindle Fire HD and new programs and innovations for the wireless tablets at Santa Monica Airport in Santa Monica, California, USA, 06 September 2012 (issued 04 September 2018). Amazon.com Inc. has become the second publicly traded US company to reach one trillion US dollars in market value. Last month Apple Inc. was the first company to be valued at 1 trillion US dollars. EPA/MICHAEL NELSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η Amazon αφαιρεί το ελάχιστο κόστος παραγγελίας που χρειάζεται κανείς για να έχει δωρεάν μεταφορικά, αυτή την εορταστική περίοδο. Κανονικά, οι πελάτες που δεν έχουν Prime, οφείλουν να ξοδέψουν τουλάχιστον 25 δολάρια για να έχουν δωρεάν μεταφορικά. Αλλά από σήμερα και μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όλοι οι Αμερικανοί πελάτες θα έχουν δωρεάν στάνταρ μεταφορικά για τις παραγγελίες τους. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φόρα από τότε που η εταιρεία πρωτοεισήγαγε τα δωρεάν μεταφορικά, το 2002.

Πρόκειται μάλιστα για την πιο πρόσφατη κλιμάκωση στον πόλεμο των χριστουγεννιάτικων διαδικτυακών αγορών. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, το Target ανακοίνωσε ότι αφαιρούσε το συνηθισμένο του ελάχιστο ποσό παραγγελίας των 35 δολαρίων, και προσέφερε δωρεάν μεταφορικά μέσα σε δύο ημέρες σε όλους, από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Ενώ το Walmart έχει προς το παρόν διατηρήσει το ελάχιστο ποσό παραγγελίας των 35 δολαρίων για δωρεάν μεταφορικά.

Η Amazon κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τις πωλήσεις της στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η πρόβλεψη της προηγούμενης εβδομάδας για τα έσοδα της εταιρείας προειδοποιούσε ότι η αύξηση των εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο ίσως είναι 10% με 20%, αν και οι αναλυτές είχαν προβλέψει να είναι 22%.

Η Forrester Research αναμένει τις αμερικανικές διαδικτυακές πωλήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών να αυξηθούν κατά 14% από την προηγούμενη σεζόν. Το National Retail Federation αναμένει τη συνολική δαπάνη στις ΗΠΑ την εορταστική περίοδο να αυξηθεί από 4,3% σε 4,8% (από 717 δισ. δολάρια σε 721 δισ. δολάρια).

Δείτε ακόμη: Αυτή η εταιρεία έχει βάλει στόχο να «κλέψει» τους πελάτες της Amazon