Η Amazon Prime μετρά εκατό εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως

Ο «γίγαντας» του online εμπορίου ξεκίνησε την υπηρεσία πριν από 13 χρόνια και σήμερα ο αριθμός των συνδρομητών έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η Amazon Prime έφτασε τους πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, δήλωσε την Τετάρτη, γράφοντας ιστορία ως την πρώτη φορά που η εταιρεία δημοσίευσε τόσο λεπτομερειακές πληροφορίες για τη συνεχώς πολυπληθέστερη συνδρομητική υπηρεσία της.

Ο γίγαντας του online εμπορίου ξεκίνησε το Prime πριν 13 χρόνια, χρησιμοποιώντας το ως ένα τρόπο που οι πελάτες επωφελούνταν από δωρεάν αποστολή μέσα σε δύο μέρες και πρόσβαση στη βίντεο-βιβλιοθήκη της εταιρείας.

Στο παρελθόν, η Amazon έχει δημοσιεύσει μόνο γενικές πληροφορίες για τον αριθμό των συνδρομητών της υπηρεσίας Prime, όπως για παράδειγμα ότι έχει «δεκάδες εκατομμύρια μέλη». Η πιο πρόσφατη πληροφορία υπογραμμίζει την ανάπτυξη της συνδρομητικής υπηρεσίας της εταιρείας, την οποία η Amazon έχει προωθήσει σημαντικά τόσα χρόνια, ως μέσο της διατήρησης των πελατών της, που και εκείνοι με τη σειρά τους τροφοδοτούν το λιανικό εμπόριο με την κάθε τους αγορά. Παρ’ όλα αυτά, η Amazon σταμάτησε να δημοσιεύει με λεπτομέρειες στοιχεία για τη συνδρομητική της υπηρεσία, όπως για παράδειγμα τα ακριβή έσοδά της.

Επιπρόσθετα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών, ο Bezos δήλωσε σε επιστολή του προς τους μετόχους ότι η εταιρεία έχει στείλει πάνω από πέντε εκατομμύρια αντικείμενα μέσα στο 2017, ως μέρος της υπηρεσίας Prime και ότι «πολλά νέα μέλη έχουν γίνει μέλη του Prime σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά». Όμως, δεν ανέφερε πόσοι ήταν εκείνοι που είχαν εγγραφεί τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Bezos καυχήθηκε, ακόμα, και για τις πρόσφατες διαφημιστικές καμπάνιες της Amazon, συμπεριλαμβανομένου του event «Prime Day» που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιούλιο. Δήλωσε ότι η εν λόγω εκδήλωση ήταν, για το 2017, «το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός στην ιστορία», αν και σύντομα το ρεκόρ κατέκτησε η Cyber Monday, η ημέρα των διαδικτυακών προσφορών για ψώνια που ακολουθεί μετά το Σαββατοκύριακο της γιορτής των Ευχαριστιών.

Όσον αφορά τις πωλήσεις μερικών από τα πιο πολυδιαφημιζόμενα προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας, ο Bezos παρέμενε ασαφής, ως συνήθως. Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως η Amazon πούλησε «δεκάδες εκατομμύρια» του ηχείου Echo που συνδέεται με το διαδίκτυο. Η διαδικτυακή υπηρεσία streaming «Amazon Music» τώρα «διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια συνδρομητές». Και, όσον αφορά το «Amazon Fashion», τη διαδικτυακή πλατφόρμα λιανικής πώλησης, «έχει γίνει ο προορισμός για δεκάδες εκατομμύρια πελάτες».