Η Amazon στέλνει πακέτα απευθείας στο αμάξι σου – Να πώς λειτουργεί

Η Amazon στέλνει πακέτα απευθείας στο αμάξι σου – Να πώς λειτουργεί
Photo:

Οδηγοί αυτοκινήτων των Volvo και GM μπορούν πλέον να παραλαμβάνουν δέματα της Amazon απευθείας στο πορτμπαγκάζ τους.

Πέρυσι, η Amazon δημιούργησε την εφαρμογή Amazon Key In-car, που επιτρέπει στην εταιρεία να αποστέλλει πακέτα κατ’ ευθείαν στο αυτοκίνητο των πελατών της. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στους κατόχους των αυτοκινήτων Volvo και GM, μοντέλων από το 2015 και μετά, που είναι συνδρομητές των διαδικτυακών υπηρεσιών concierge- την Volvo On Call και OnStar αντίστοιχα. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων μπορούν να ελέγξουν τη δυνατότητα εγκατάστασης της υπηρεσίας στο αυτοκίνητό τους μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Η διαδικασία είναι απλή

  • Οι χρήστες κατεβάζουν την εφαρμογή Amazon Key και τη συνδέουν με τον διαδικτυακό λογαριασμό concierge τους.
  • Κάνουν κανονικά της αγορές τους μέσα από την Amazon, και στο τέλος επιλέγουν την αποστολή στο αυτοκίνητο. Οι χρήστες παρέχουν τη διεύθυνση όπου το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο, με ακτίνα δυο τετραγώνων. Οι παραδόσεις μπορούν να γίνουν μόνο σε αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο σε μια ανοιχτή περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμη.
  • Η Amazon παρέχει ένα ανοιχτό τετράωρο περιθώριο παράδοσης, είτε για παράδοση μετά από δυο μέρες, είτε αυθημερόν.
  • Την ημέρα της παράδοσης, η Amazon εντοπίζει μέσω GPS το αυτοκίνητο και επιβεβαιώνει τον κάτοχο του αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο και την τοποθεσία του οδηγού. Αφού γίνει η επιβεβαίωση, ο οδηγός ξεκλειδώνει το αμάξι μέσω της εφαρμογής. Αρχικά, προσπαθούν να τοποθετήσουν το πακέτο στο πορτμπαγκάζ, αλλά αν δε χωράει θα το αφήσουν στο πίσω κάθισμα. Αν το αυτοκίνητο δεν εντοπιστεί ή αν έχει μετακινηθεί, η Amazon θα παραδώσει το πακέτο στην εναλλακτική διεύθυνση που έχει παράσχει ο πελάτης.
  • Ο υπάλληλος στη συνέχεια κλείνει τις πόρτες, ενώ η εφαρμογή τον αναγκάζει να επιβεβαιώσει ότι το όχημα είναι ασφαλισμένο και στη συνέχεια αυτομάτως κλειδώνει τις πόρτες.
  • Τέλος, η Amazon στέλνει ειδοποίηση στον πελάτη ότι η παράδοση έχει ολοκληρωθεί.

Η υπηρεσία Amazon Key δεν έχει καμία επιπλέον χρέωση για τους πελάτες και προς το παρόν λειτουργεί μόνο για τους Prime συνδρομητές της. Στο μέλλον, η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να διευρύνει την νέα υπηρεσία. Η Volvo και η GM έχουν ένα διετές συμβόλαιο με την Amazon, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Verge.

Σύμφωνα με τον Peter Larsen, Διευθυντή του τμήματος τεχνολογίας αποστολών της Amazon, όπως δήλωσε στο Verge, «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση στην αποστολή των δεμάτων in-house. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε, και ήταν μέρος του σχεδίου από την αρχή, ήταν να επεκτείνουμε την υπηρεσία πέρα από το σπίτι».