Οι αμφιβολίες για τα Boeing MAX ρίχνουν τις προβλέψεις της Ryanair

Οι αμφιβολίες για τα Boeing MAX ρίχνουν τις προβλέψεις της Ryanair
epa07341881 (FILE) - epa07129514 An image taken through a window showing a Ryanair passenger plane preparing to take off at the airport Malaga, Spain, 27 October 2018(issued 04 February 2019). Ryanair reported on 04 February, that it had made a 22.88 million US dollar loss in the third quarter. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αεροπορική εταιρεία αναμένει ότι τα καθηλωμένα αεροσκάφη της Boeing θα επιστρέψουν σε λειτουργία πριν από το τέλος της χρονιάς, ενώ τα πρώτα από τα νέα MAX200 που έχει παραγγείλει, θα παραδοθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, η Ryanair, υποβαθμίζει την πρόβλεψή της όσον αφορά την αύξηση των επιβατών το επόμενο καλοκαίρι, λόγω των δυνητικών περαιτέρω καθυστερήσεων στις παραδόσεις αεροσκαφών Boeing 737 MAX.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ryanair μείωσε τον ρυθμό ανάπτυξης για το καλοκαίρι του 2020 σε 3% από 7%, γεγονός που σημαίνει ότι η ετήσια αύξηση για το έτος έως τον Μάρτιο του 2021 θα μειωθεί από 162 εκατ. επιβάτες σε περίπου 157 εκατ..

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει ότι τα καθηλωμένα αεροσκάφη της Boeing θα επιστρέψουν σε λειτουργία πριν από το τέλος της χρονιάς, ενώ τα πρώτα από τα νέα αεροσκάφη που έχει παραγγείλει θα παραδοθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020.

Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία δεν είναι βέβαιη και η Ryanair αναθεώρησε το πρόγραμμά της για το καλοκαίρι του 2020, βάσει 30 αεροσκαφών και όχι 58. Η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή της παραλαβής των νέων αεροσκαφών MAX, τα οποία όμως μπορεί να λάβει με μέγιστο ρυθμό από 6 έως 8 το μήνα.

«Η Boeing ελπίζει ότι η πιστοποίηση θα υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές μέχρι τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary. «Η Ryanair έχει παραγγείλει τα Boeing MAX200, τα οποία είναι μία παραλλαγή των αεροσκαφών MAX, και πρέπει να πιστοποιηθούν ξεχωριστά από τη FAA και την EASA. Η Ryanair αναμένει ότι τα MAX200 θα λάβουν έγκριση για πτήσεις, μέσα σε δύο μήνες από την επιστροφή των MAX σε λειτουργία».