«Οι άγγελοι του Γιάνη»

«Οι άγγελοι του Γιάνη»

Στην επίθεση που δέχθηκε ο Έλληνας υπουργός αναφέρεται από χθες μεγάλη μερίδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Υπήρξε πανικός. «Ευτυχώς, υπήρξαν οι τρεις άγγελοι του Γιάνη…», αναφέρει η εφημερίδα.

Δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας πήραν συνέντευξη από Έλληνες πολίτες που είδαν μπροστά στα μάτια τους αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και την σύζυγό του.

«Αυτή την επικίνδυνη βραδιά δεν θα ήταν ξεχάσει γρήγορα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Την γλίτωσε παρά τρίχα όταν πήγε να φάει σε ρομαντικό εστιατόριο, ο κήπος του οποίου είναι γεμάτος δέντρα ελιάς, στο προπύργιο των αναρχικών, τα Εξάρχεια. Όμως τρεις γυναίκες έσπευσαν να προστατέψουν τον άνδρα με τον οποίο τα έχει βάλει όλη η Ευρώπη», σημειώνει.

«Οι τρεις άγγελοι του Γιάνη έχουν άρωμα γυναίκας. Εκτός από την σύζυγό του, Δανάη Στράτου, που αγκάλιασε σφιχτά τον άνδρα της για να τον προστατεύσει, υπήρξαν και άλλες δύο γυναίκες που έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Οι γυναίκες αυτές μεσολάβησαν για να ηρεμήσει η κατάσταση», τονίζει η Bild, χωρίς να προσδιορίσει την ταυτότητά τους.

Στην επίθεση που δέχθηκε ο Έλληνας υπουργός αναφέρεται από χθες μεγάλη μερίδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το BBC περιέγραψε σε δημοσίευμά του τα όσα είπε ο κ.Βαρουφάκης για το περιστατικό στα Εξάρχεια, σημειώνοντας ότι «έχει γίνει στόχος επικρίσεων τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση τον τοποθέτησε σε δεύτερη γραμμή αναζητώντας επειγόντως μία συμφωνία».

«Ο Ελληνας “ροκ σταρ” υπουργός Οικονομικών σώθηκε από την αγκαλιά της συζύγου έπειτα από επίθεση “αναρχικών” σε εστιατόριο της Αθήνας» έγραψε χθες ο Independent αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση.

Το Bloomberg έγραψε «ο Βαρουφάκης και η σύζυγός του δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς σε εστιατόριο στην Αθήνα και το Reuters «η σύζυγος προστάτευσε τον Βαρουφάκη από επίθεση αναρχικών σε εστιατόριο»