Οι ανησυχίες για την οικονομία ρίχνουν τις ευρωπαϊκές μετοχές

Οι ανησυχίες για την οικονομία ρίχνουν τις ευρωπαϊκές μετοχές
A two euro coin is seen through a magnifying glass near a picture of German share trading DAX index at Frankfurt's stock exchange, in this photo illustration taken in Rome August 8, 2011. European stocks resumed their sell-off on Monday, with a blue-chip index dropping for the 11th session in a row, as a downgrade of U.S. debt fuelled fears the world's No.1 economy could slip into recession. REUTERS/Tony Gentile (ITALY - Tags: BUSINESS) - RTR2PQD2 Photo: REUTERS
Η Ευρωζώνη καλείται να ανταπεξέλθει προκλήσεις όπως οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο και το Brexit.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επανάφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας, που καλείται να ανταπεξέλθει σε προκλήσεις όπως οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο και το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,6%. Ο μεταποιητικός τομέας στην Ευρωζώνη παρέμεινε και τον Απρίλιο σε ύφεση, για τρίτο διαδοχικό μήνα. Σε ύφεση και η γερμανική μεταποίηση, που εξελίσσεται σε «βαρίδι» για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ο DAX έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος, βρίσκοντας στήριγμα στην άνοδο των μετοχών του κλάδου αυτοκινήτων. Αρνητική η εικόνα σε Λονδίνο και Παρίσι, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,46% και τον CAC 40 να καταγράφει πτώση 0,85%.

Στα χρηματιστήρια του Νότου, ο IBEX της Μαδρίτης έκανε βουτιά 1,59%, ενώ ο FTSE MIΒ υπέστη απώλειες 0,78%.