Η «αποτυχία» για το ελληνικό χρέος θα «ταρακουνήσει» τις αγορές

Η «αποτυχία» για το ελληνικό χρέος θα «ταρακουνήσει» τις αγορές

Τον κίνδυνο διόρθωσης στις αγορές ενέχει η αποτυχία ανεύρεσης πολιτικής λύσης στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Τον κίνδυνο διόρθωσης στις αγορές ενέχει η αποτυχία ανεύρεσης πολιτικής λύσης στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με αξιωματούχο της Τράπεζας της Αγγλίας, Άλεξ Μπρέιζερ. Όπως ανέφερε σε ομιλία του στη βρετανική Βουλή στο πλαίσιο του διορισμού του στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, «ένα κακό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις αυτές θα μπορούσε να προκαλέσει μία ευρύτερη επανεκτίμηση του κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

«Ξεκινάμε από μία κατάσταση, όπου οι τιμές της αγοράς εμφανίζονται να υπόκεινται πιθανόν σε μία διόρθωση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Άλεξ Μπρέιζερ συμπληρώνοντας: «Δεν θεωρώ την Ελλάδα ως έναν μεγάλο κίνδυνο, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει έναυσμα για μία επαναξιολόγηση της αγοράς».

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ξέρω πόσο πιθανό είναι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αν και το οικονομικό ζήτημα είναι από κάποιες πλευρές πολύ απλό -υπάρχει ένα υπερβολικό χρέος που πρέπει να αντιμετωπισθεί- ο τρόπος που αυτό αντιμετωπίζεται είναι ένα πολιτικό θέμα και δεν θεωρώ ότι μπορώ να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη» πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας σημείωσε: «η έκθεση των βρετανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι μικρή, ανερχόμενη σε περίπου 2 δισ. στερλίνες (3 δισ. δολάρια), που αντιστοιχεί σε περίπου 1% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου τους».