Η Apple αποφάσισε να βελτιώσει τους χάρτες της

Η Apple αποφάσισε να βελτιώσει τους χάρτες της

Η αγορά της εταιρείας χαρτογράφησης Coherent Navigation που είχε το eBay, δείχνει ότι κάτι πάει να αλλάξει.

Στην αγορά μιας εταιρείας με παγκόσμια αναγνώριση στο χώρο της ψηφιακής χαρτογράφησης προχώρησε η Apple, δείχνοντας ότι οι χάρτες της δεν είναι μια εντελώς χαμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Fortune, η Apple εξαγόρασε την εταιρεία Coherent Navigation που είχε να αναλάβει τους χάρτες του eBay, για ποσό το οποίο δεν γνωστοποιήθηκε. Την είδηση επιβεβαίωσαν την Κυριακή και οι New York Times.

Η Coherent Navigation ειδικεύεται στην τεχνολογία GPS και θεωρείται πρωτοπόρος σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές της.

Η Apple θέλησε να κατεβάσει τους τόνους, καθώς σε γραπτή απάντηση εκπροσώπου της στους NYT δήλωσε ότι «η εταιρεία προχωρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αγορές μικρότερων τεχνολογικών εταιρειών, και δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας να συζητήσουμε τους λόγους και τα αίτια αυτών των κινήσεων».

Το 2009 η Apple αγόρασε την υπηρεσία χαρτογράφησης Placebase, κάνοντας τότε τα πρώτα βήματα στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Παρόλα αυτά, οι χάρτες της Apple εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ πίσω σε σύγκριση με τον μεγάλο της ανταγωνιστή, την Google. Μάλιστα, τρία χρόνια πριν, ο ίδιος ο Τιμ Κουκ συμβούλευσε κάποιους αγανακτισμένους πελάτες να χρησιμοποιήσουν το Google Maps.

Η υπηρεσία εντοπισμού θεωρείται πολύ μεγάλη υπόθεση για τη Σίλικον Βάλεϊ, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση 3 δισ. δολαρίων της Uber για την εξαγορά της διαδικτυακής υπηρεσίας χαρτογράφησης της Nokia.