Η Apple μπορεί να «πληρώσει» για τις τεράστιες πωλήσεις της

REUTERS

Ο «υπερκύκλος» πωλήσεων της Apple αναμένεται να στραφεί εναντίον της.

Οι πωλήσεις των iPhone 6/6 Plus έσπασαν κάθε ρεκόρ για την Apple, καταφέροντας μάλιστα να διαθέσει περισσότερα από 10 εκατ. κομμάτια μέσα σε μόλις τρεις μέρες από την κυκλοφορία τους. Μπορεί όμως αυτό να έφερε πολλά χαμόγελα στην εταιρεία, αλλά ίσως επισκιάσει τις επιδόσεις της στα επόμενα τρίμηνα.

Ο Γουάμσι Μόχαν, αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch, χαρακτηρίζει την εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων ως «υπερκύκλο», ενώ σε σημείωμά του παρατηρεί ότι η ξαφνική απήχηση των iPhone 6/6 Plus θα επιφέρει μεγάλη ποσοστιαία μείωση στις πωλήσεις από το τελευταίο τρίμηνο του έτους ως την κυκλοφορία του iPhone 7 τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Τα κέρδη της Apple παρουσιάζουν συγκεκριμένες ανόδου και κάμψης, και η τεράστια επιτυχία των νέων της μοντέλων iPhone θα συνεχιστεί στο ερχόμενο διάστημα, αλλά έπειτα θα ακολουθήσει μια σημαντική πτώση.

Σημειώνεται ότι ο Σεπτέμβριος του 2015 θεωρείται πολύ σημαντικός για τις πωλήσεις των iPhone, καθώς έχει ήδη διατεθεί στην αγορά ένας πολύ σημαντικός αριθμός. Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η κινεζική αγορά θα παίξει κομβικό ρόλο, καθώς ήδη μετά την έκρηξη πωλήσεων τον Δεκέμβριο, τα πράγματα δείχνουν ήδη να αλλάζουν ρίχνοντας την Apple από την πρώτη, στην τρίτη θέση.

Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε πάρα πολύ άσχημα νέα για το μέλλον της εταιρείας, είτε απλώς μια αναμενόμενη κάμψη που θα τελειώσει σύντομα.