Η Apple «χτυπάει» τη Microsoft στα tablets

Η Apple «χτυπάει» τη Microsoft στα tablets

Ποιος είναι ο νικητής στην αγορά των tablets;

Ακόμη και με μια αργοπορημένη ημερομηνία παρουσίασης,το νέο iPad Pro της Apple ξεπέρασε σε πωλήσεις το Surface της Microsoft το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα της IDC Research η Apple πούλησε πάνω από 2 εκατομμύρια από τα μεγάλου μεγέθους tablets της, που παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο και άρχισαν να κυκλοφορούν στις αρχές Νοεμβρίου. Η Microsoft απ’ την άλλη πούλησε 1,6 εκατομμύρια συσκευές Surface, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μοντέλων Surface και Surface 3.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η Amazon ήταν ένας από τους λίγους κατασκευαστές tablet που είδε ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του τελευταίου τρίμηνου, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του Fire το οποίο κόστιζε μόνο 50 δολάρια. Η εταιρεία φέρεται πως έχει αποστείλει συνολικά 5,2 εκατομμύρια συσκευές, από τις 1,9 εκατομμύρια συσκευές που είχε πουλήσει ένα χρόνο πριν, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ύψους 175,7 %. Η Apple είδε μια ετήσια μείωση 24,8%.

Η συνολική αγορά των tablets είχε μια αστάθεια κατά τη διάρκεια του χρόνου. Συνολικά 65,9 εκατομμύρια συσκευές απεστάλησαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015, μειωμένες κατά 13,7 % σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC. Όσο για το 2015, συνολικά απεστάλησαν 206,8 εκατομμύρια συσκευές.