Η Apple ετοιμάζεται να φέρει μια νέα «επανάσταση» σε iPhone και iPad

Η Apple ετοιμάζεται να φέρει μια νέα «επανάσταση» σε iPhone και iPad

Έτοιμη να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο xρησιμοποιούμε τις συσκευές της, είναι η Apple.

Αυτήν την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Apple εξαγόρασε μια γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει λογισμικό «ενισχυμένης πραγματικότητας», ή αλλιώς τη «ζωντανή» προβολή του περιβάλλοντος του οποίου η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την παράθεση πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή άλλων αντικειμένων.

Η εταιρεία αυτή με την ονομασία Metaio, παρέχει τα εργαλεία σε άλλους προγραμματιστές για να παράξουν ενισχυμένες ψηφιακές εμπειρίες στον πραγματικό κόσμο μέσα από την οθόνη μιας φορητής συσκευής, στις δικές τους εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι η Apple μπορεί να κάνει πλέον την ενισχυμένη πραγματικότητα προσβάσιμη στα εκατομμύρια των καταναλωτών της. Κι αυτό αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε το iPhone και το iPad.

To CNN Money παρουσίασε μια σειρά παραδειγμάτων για το πώς ορισμένες κοινές εφαρμογές της Apple θα αλλάξουν πλέον εντελώς χαρακτήρα.

Apple Maps

Φημολογείται ότι οι Χάρτες θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα μπει στην ενισχυμένη πραγματικότητα. Για παράδειγμα, ένα κοπάδι από πιγκουίνους θα μπορεί να σε οδηγεί μέσω της οθόνης του κινητού σου εντός του ζωολογικού κήπου ως άλλος ξεναγός, σε μια προκαθορισμένη από τους υπεύθυνους του πάρκου διαδρομή.

Αξιολόγηση και σχεδιασμός

Το τηλέφωνο θα μπορούσε να μας κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή απλώς διαχωρίζοντας τι είναι αυτό που βλέπουμε μπροστά μας. Να αναγνωρίζει κτίρια, μνημεία και μακρινούς προορισμούς μέσα την πόλη αλλά και το πώς θα φτάσουμε σε αυτούς.

Προσωπική χρήση

Πού θα βάλουμε ένα έπιπλο ή κάποια μεγάλη συσκευή στο σπίτι; Μια φωτογραφία ενισχυμένης πραγματικότητας μπορεί να δώσει τις απαντήσεις.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την Metaio η τεχνολογία της μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να εξερευνήσει νέα προϊόντα και τις δυνατότητές τους πολύ καλύτερα. Για παράδειγμα αυτά τα ελαστικά στο αυτοκίνητο που σχεδιάζουμε να αγοράσουμε.

Επικοινωνία

Η γερμανική εταιρεία που ήδη κλείνει 12 χρόνια παρουσίας υποστηρίζει ότι η δημιουργία μιας εφαρμογής ενισχυμένης πραγματικότητας, όπως μια μετατροπή κοινών επαγγελματικών καρτών σε μια διαδραστική business card, διαρκεί το πολύ 30 δευτερόλεπτα.

Google, Facebook και Microsoft έχουν ήδη κάνει κι εκείνες κάποια βήματα προς την ενισχυμένη πραγματικότητα. Η αγορά της Mataio θα βοηθήσει και την Apple να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση πολύ πιο γρήγορα.

Το μόνο ερώτημα είναι εάν αυτή η αγορά θα είναι το ίδιο επικερδής για την εταιρεία με τις άλλες δραστηριότητές της. Όλες οι απορίες ίσως λυθούν στο επερχόμενο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας.