Η Apple ετοιμάζεται να φέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στο iPad

Η Apple ετοιμάζεται να φέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στο iPad
Photo:

Τον δραστικό επανασχεδιασμό του iPad με μεγαλύτερη οθόνη 12 ιντσών και εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο multitasking, φέρεται να ετοιμάζει η Apple.

Μια από τις πολύ σημαντικές αλλαγές που προτίθεται να κάνει η εταιρεία στο tablet της είναι ο διαχωρισμός της οθόνης στα δύο, όπου θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να τρέχει τουλάχιστον δύο εφαρμογές ταυτόχρονα.

Ενώ η Apple δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση περί αύξησης του μεγέθους της οθόνης στα iPad, υπάρχουν ήδη φήμες που αναφέρουν ότι στο προσεχές Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της εταιρείας αυτόν τον Ιούνιο, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο διαχωρισμός της οθόνης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αυτό το οποίο μάλλον θα ισχύει είναι ο διαχωρισμός της οθόνης στη μέση ή σε τρία μέρη, προσφέροντας τη δυνατότητα άμεσου multitasking μεταξύ δύο ή τριών εφαρμογών ταυτόχρονα. Έτσι δεν θα χρειάζεται πλέον να «πηδάμε» από το Safari στο Mail ή αντιστρόφως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σε tablet που τρέχουν λογισμικό Android, υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ο επανασχεδιασμός των iPad έρχεται έπειτα από αισθητή πτώση των πωλήσεων τους, η οποία προέρχεται κι από τη νέα καταναλωτική τάση των κινητών με πολύ μεγάλες οθόνες, γνωστά πλέον κι ως phablets.