Η Apple παρουσίασε το καλύτερο iPhone που έφτιαξε ποτέ

Η Apple παρουσίασε το καλύτερο iPhone που έφτιαξε ποτέ
Apple CEO Tim Cook introduces the iPhone 6s and iPhone 6sPlus during an Apple media event in San Francisco, California, September 9, 2015. Reuters/Beck Diefenbach - RTSD5T

Το iPhone 6S/6S Plus κρύβει μέσα του την καλύτερη κάμερα και τον καλύτερο επεξεργαστή που κατασκευάστηκε από την Apple.

Ανάμεσα σε όσα παρουσίασε η Apple στην ειδική της εκδήλωση, περιλαμβάνονται και τα νέα iPhone.

Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα έχουν το ίδιο μέγεθος οθόνης όπως τα περσινά αντίστοιχα μοντέλα (4,7 ιντσών και 5,5 ιντσών αντίστοιχα). Όμως, τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν μια σειρά νέων χαρακτηριστικών.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά το νέο σύστημα διεπαφής που η εταιρεία ονομάζει 3D Touch. Τα νέα iPhone έχουν οθόνες που είναι ευαίσθητες στην πίεση, οι οποίες διακρίνουν μεταξύ ενός ελαφρού και ενός έντονου χτυπήματος. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα επιτρέψει μια ευρεία γκάμα νέων συντομεύσεων αλλά και την εύκολη επιστροφή σε προηγούμενη οθόνη.

Σε μια επίδειξη, η Apple χρησιμοποίησε τη λειτουργία αυτή σε μια εφαρμογή Mail για να δείξει πώς μπορεί ο χρήστης να ρίξει μια ματιά σε ένα email με ένα ελαφρύ χτύπημα στην οθόνη και στη συνέχεια να επιστρέψει στο inbox αφήνοντας το μήνυμα.

Τα νέα iPhone θα έχουν και σημαντικά βελτιωμένες κάμερες. Η βασική οπίσθια κάμερα θα είναι 12 megapixel, μια αύξηση 50% σε σχέση με τα 8 megapixel του iPhone 6, ενώ η δεύτερη εμπρόσθια κάμερα θα είναι 5 megapixel. Η κάμερα επίσης θα είναι σε θέση να τραβάει φωτογραφίες σε ανάλυση 4K, μια υπερ-υψηλή ανάλυση που προσφέρει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

Τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα είναι διαθέσιμα από τις 25 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας από τα 199 δολάρια και τα 299 δολάρια αντίστοιχα (με 2ετές συμβόλαιο στις ΗΠΑ). Η Apple θα ξεκινήσει επίσης να προσφέρει ένα Πρόγραμμα Αναβάθμισης των iPhone, μέσω του οποίου κάθε πελάτης θα μπορεί να ξοδεύει 32 δολάρια κάθε μήνα για να αναβαθμίζει στο πιο πρόσφατο iPhone κάθε χρόνο.