Η Apple προσθέτει νυχτερινή λειτουργία και εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά στο iOS

Η Apple προσθέτει νυχτερινή λειτουργία και εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά στο iOS

Το να χαζεύετε τη φωτεινή οθόνη ενός iPhone στο κρεβάτι στο μέλλον θα είναι λίγο ευκολότερο για τα μάτια σας.

Η Apple προσθέτει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται ‘Night Shift’ στην επόμενη έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος iOS 9.3. Η λειτουργία αυτή αλλάζει την οθόνη από το μπλε φως σε ένα πιο ζεστό χρώμα. Εντοπίζει τη θέση σας και ανάβει αυτόματα το βράδυ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση στο μπλε φως το βράδυ μπορεί να επιδράσει στον κιρκαδιανό ρυθμό μας, οδηγώντας σε αποδιοργάνωση του ύπνου.

Το ‘Night Shift’ είναι ένα μόνο από τα νέα χαρακτηριστικά που πρόκειται να προστεθούν στα iPhones και τα iPads αργότερα φέτος. Η Apple παρουσίασε πρόσφατα την έκδοση beta του iOS 9.3. Για την ώρα, διατίθεται μόνο σε developers, και η Apple δεν έχει πει πότε θα παρουσιαστεί για το κοινό.

Νέα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά του iOS 9.3 θα επιτρέπουν σε παιδιά που χρησιμοποιούν iPad στο σχολείο να μπαίνουν στο προσωπικό τους προφίλ από οποιαδήποτε κοινόχρηστη συσκευή της τάξης. Ένας κεντρικός λογαριασμός διαχειριστή θα επιτρέπει στους καθηγητές να ελέγχουν ποιοι συμμετέχουν και να διαχειρίζονται πτυχές όπως μαθήματα και βιβλία.

Η Apple προσθέτει επιλογές προστασίας με δακτυλικό αποτύπωμα ή κωδικό για μεμονωμένες σημειώσεις στην ενσωματωμένη εφαρμογή Notes. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κλειδώσετε μια λίστα κωδικών ή οικονομικές πληροφορίες. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την καλύτερη ενοποίηση του Apple Watch με την εφαρμογή Health, και βελτιωμένη εξατομίκευση της εφαρμογής News.