Η Apple σκέφτεται να «ανοίξει» τις tap-and-go mobile πληρωμές της στους ανταγωνιστές

Η Apple σκέφτεται να «ανοίξει» τις tap-and-go mobile πληρωμές της στους ανταγωνιστές
02 December 2021, Baden-Wuerttemberg, Villingen-Schwenningen: An Apple logo is seen on a MacBook Air. Photo: Silas Stein/dpa (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Μια κίνηση που θα μπορούσε να διευθετήσει τις αντιμονοπωλιακές κατηγορίες της ΕΕ και να αποτρέψει ένα πιθανό βαρύ πρόστιμο.

Η Apple προσφέρθηκε να επιτρέψει στους αντιπάλους της να έχουν πρόσβαση στα συστήματα πληρωμών tap-and-go που χρησιμοποιεί για mobile πορτοφόλια, μια κίνηση που θα μπορούσε να διευθετήσει τις αντιμονοπωλιακές κατηγορίες της ΕΕ και να αποτρέψει ένα πιθανό βαρύ πρόστιμο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η αρχή επιβολής του ανταγωνισμού της ΕΕ κατηγόρησε πέρυσι την Apple ότι περιόρισε την πρόσβαση των αντιπάλων της στην τεχνολογία tap-and-go με την ονομασία Near-Field Communication (NFC), καθιστώντας τους δύσκολο να αναπτύξουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε συσκευές της Apple.

Η ευρωπαϊκή αρχή υποστήριξε πως αυτό ωφέλησε το Apple Pay και επισήμανε τη σημαντική ισχύ της εταιρείας στην αγορά των έξυπνων κινητών συσκευών και την κυριαρχία της στις αγορές κινητών πορτοφολιών.Η Κομισιόν είναι πιθανό να ζητήσει ανατροφοδότηση τον επόμενο μήνα από τους ανταγωνιστές και τους πελάτες προτού αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την προσφορά της Apple, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι το χρονοδιάγραμμα και το αν το εν λόγω market test θα προχωρήσει μπορεί ακόμη να αλλάξει.

Υπενθυμίζεται πως το Apple Pay χρησιμοποιείται από περισσότερες από 2.500 τράπεζες στην Ευρώπη. Το NFC επιτρέπει τις πληρωμές tap-and-go στα iPhones και iPads.

Η Apple αντιμετωπίζει μια δεύτερη κατηγορία για την παρεμπόδιση της Spotify και άλλων εταιρειών streaming μουσικής να ενημερώνουν τους χρήστες για άλλες επιλογές αγοράς εκτός του App Store της σε μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com