Οι Άραβες ξεκινούν το «The Mykonos Project»: Ξενοδοχεία, σκάφη και αθλητικές εγκαταστάσεις στο «νησί των Ανέμων»

Έργα για τον τουρισμό άνω των 300 εκατ. ευρώ πήραν το «πράσινο φως» και προχωρούν σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Αττική.

Το «πράσινο φως» της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων έλαβαν τέσσερις επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, με συνολικό κόστος άνω των 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις, σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Αττική.

Στο νησί των ανέμων ξεχωρίζει το «The Mykonos Project» της «AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία», ένα έργο συνολικού κόστους 50,85 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες με τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ., ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 200 εποχικές και μόνιμες θέσεις εργασίας.

Το fund αραβικών συμφερόντων έκανε την επίσημη «πρώτη» στην Ελλάδα το 2013, όταν πρωτοεμφανίστηκε στις διαδικασίες για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος μάλιστα πρόκειται να ανοίξει πλήρως ανανεωμένος από το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου.

Το fund είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του τότε να συνεχίσει τις επενδύσεις του στην Ελλάδα και ακριβώς αυτό κάνει τώρα, επενδύοντας σε έναν «σίγουρο» προορισμό όπως η Μύκονος.

Αν και οι πληροφορίες για τη διεθνή αλυσίδα που θα αναλάβει τη διαχείριση του project της Μυκόνου είναι φειδωλές, η άφιξη της Four Seasons στην Ελλάδα μέσω του Αστέρα εντείνει τη φημολογία ότι θα υπάρξει συνέχεια και στη Μύκονο, με δεδομένο το ενδιαφέρον της γνωστής αλυσίδας για το νησί.

Τα υπόλοιπα τρία επενδυτικά έργα που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

«CAPE THOLOS LUXURY RESORT (Σύνθετο Κέντρο Τουρισμού – Παραθερισμού στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι)» της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικών Επιχειρήσεων –Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο «Maris Hotels S.A.» συνολικού κόστους 149,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού, ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και 2 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 216 θέσεις πλήρους και εποχικής εργασίας.

«PANITA LTD: Επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης Εμπορικού Κέντρου και Κέντρου Αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής», συνολικού κόστους 93.422.600 ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο με εστιατόρια/καφέ, καταστήματα λιανικού εμπορίου, υπηρεσίες διαγνωστικού κέντρου κ.α., ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 722 νέες θέσεις εργασίας.

«Μαρίνα Μονόλιθου Σαντορίνης» με φορέα το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας», συνολικού κόστους 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο επενδυτικό σχέδιο δημόσιας στρατηγικής επένδυσης και αφορά στη δημιουργία μαρίνας 350 θέσεων, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 120 άμεσες εποχικές θέσεις εργασίας.