Η Blockchain λανσάρει το «ταχύτερο» ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

Η Blockchain λανσάρει το «ταχύτερο» ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο
Η εταιρεία εισέρχεται αποφασιστικά σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά και σύμφωνα με τον CEO της, θα αδράξει τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία που έχει αναπτύξει.

του Jeff John Roberts

Μια παραδοσιακή αξία στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων μεταπηδά στον κλάδο των ανταλλακτηρίων. Την Τρίτη, η Blockchain, με έδρα στο Λονδίνο, ανακοίνωσε το “Pit“, ένα ανταλλακτήριο που, όπως λέει, θα ολοκληρώνει συναλλαγές σε «ταχύτητες κβαντικά ταχύτερες από οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων».

Η Blockchain, η οποία ξεκίνησε το 2011, είναι γνωστή για την παροχή μιας υπηρεσίας «πορτοφολιού» που επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν την πρόσβαση στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό κλειδί.

Στο άλμα της στον κλάδο των ανταλλακτηρίων με αυτό που η ίδια ονομάζει το «ταχύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο», η Blockchain αντιμετωπίζει μια άκρως ανταγωνιστική αγορά όπου πολλές άλλες εταιρείες – κυρίως η Coinbase και η Binance – προσφέρουν μια παρεμφερή υπηρεσία. Η εταιρεία μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει δυσκολίες, καθώς η αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων παραπέμπει περισσότερο σε αγοραπωλησία βασικών προϊόντων και τα τέλη προμήθειας – όπως συμβαίνει και στον κόσμο της παραδοσιακής μεσιτείας – μειώνονται.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Blockchain, Peter Smith, είναι σίγουρος ότι υπάρχουν ευκαιρίες για την εταιρεία του. Σε συνέντευξή του στο Fortune, ο Smith δήλωσε ότι η Blockchain εξυπηρετεί 40 εκατομμύρια «πορτοφόλια» πελατών και ότι 14 εκατομμύρια από αυτά έχουν ενεργοποιηθεί πρόσφατα. Ο ίδιος στοιχηματίζει ότι πολλοί από αυτούς τους πελάτες θα πεισθούν να χρησιμοποιήσουν τη Blockchain για αγοραπωλησίες καθώς και ως υπηρεσία αποθήκευσης.

Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι το Mercury, ο μηχανισμός αντιστοίχισης που τροφοδοτεί το Pit, θα προσφέρει ένα πλεονέκτημα παρέχοντας μεγαλύτερες ταχύτητες από τους αντιπάλους του.

«Μετράμε τον χρόνο σε μικροδευτερόλεπτα, ούτε καν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου», λέει η Nicole Sherrod, επικεφαλής προϊόντων αγοραπωλησίας της εταιρείας. «Πρόκειται για το επίπεδο ταχύτητας που βρίσκεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο NASDAQ». Η Sherrod εντάχθηκε στη Blockchain πέρυσι από την TD Ameritrade, όπου ηγείτο του τμήματος προϊόντων ενεργητικής αγοραπωλησίας.

Μαζί με την πρόσληψη της Sherrod, η Blockchain έχει πλέον συστήσει μια έμπειρη ομάδα για την κατασκευή του Pit. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται βετεράνοι της Google, της Goldman Sachs, της UBS και του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Smith, το Mercury θα είναι ανώτερο από οτιδήποτε αντίστοιχο στην αγορά και θα συνδυαστεί με μια διεπαφή που θα επιτρέπει στους επενδυτές λιανικής και τους επαγγελματίες traders να επιλέγουν το επίπεδο πολυπλοκότητας που προτιμούν. Ένας εκπρόσωπος της Blockchain προσέθεσε ότι η τεχνολογία θα εμποδίσει τους ευκαιριακούς traders να εκμεταλλεύονται καθυστερήσεις για τη χειραγώγηση των τιμών.

Παρόλο που η Blockchain υπάρχει εδώ και πάνω από μία δεκαετία, έχει διατηρήσει ένα αρκετά χαμηλό προφίλ. Ο ιδρυτής της, Ben Reeves, απεχθάνεται τη δημοσιότητα, ενώ πολλοί στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων θεωρούν τον Smith ως αίνιγμα που ήρθε από το πουθενά για να γίνει CEO.

Ανακοινώνοντας το νέο ανταλλακτήριο, ο Smith παρουσίασε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το εργαλείο Blockchain Explorer της εταιρείας, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να αναλύουν τη δραστηριότητα που σχετίζεται με το Bitcoin, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές και φέρνει στην εταιρεία πολλά έσοδα από διαφημίσεις.

Αν και η Blockchain δεν έχει συγκεντρώσει χρήμα από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών τα τελευταία δύο χρόνια, ο Smith αναφέρει ότι η αποτίμηση της εταιρείας είναι πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημείωσε, επίσης, ότι η Blockchain έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πρόσφατων εξαγορών.