Οι CEO προβλέπουν ποιες επιχειρηματικές τάσεις θα διαρκέσουν και μετά την πανδημία

Οι CEO προβλέπουν ποιες επιχειρηματικές τάσεις θα διαρκέσουν και μετά την πανδημία
Photo: pixabay.com

της Claire Zillman

Έχει έρθει η ώρα για να προβληματιστούμε.

Ένα ακροατήριο από 165 πόλεις, έξι ηπείρους και δεκαέξι ζώνες ώρας συγκεντρώθηκε αυτή την εβδομάδα στο Fortune Global Forum για να ακούσει μερικούς από τους ισχυρότερους CEO του κόσμου. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς ο COVID-19 υποχωρεί σε πολλά μέρη του κόσμου, ήταν μια ευκαιρία για τους διευθύνοντες συμβούλους να στοχαστούν πάνω σε μια χρονιά που δεν έμοιαζε με καμία άλλη.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Nasdaq, Adena Friedman, μίλησε για το πώς τα roadshows για τις αρχικές δημόσιες εγγραφές έγιναν εικονικά, μια στροφή που αποδείχθηκε «πολύ πιο αποτελεσματική».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Accenture, Julie Sweet, ανέφερε ότι είναι οπαδός της λειτουργίας «καθυστερημένης αποστολής» στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία εμποδίζει τα εισερχόμενα των εργαζομένων να χτυπούν όλες τις ώρες. Το εργαλείο, είπε, είναι ένας απλός τρόπος για να καταπολεμηθεί η εξουθένωση στην εποχή του COVID. Χωρίς αυτό, «το πιθανότερο είναι ότι οι ομάδες σας εργάζονται περισσότερες ώρες ή ελέγχουν τα email τους όταν δεν θα έπρεπε».

Επέδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τάσεις που οι ηγέτες πιστεύουν ότι μπορεί να επιβιώσουν της πανδημίας.

Η Revathi Advaithi, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών Flex, δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις στη μεταποίηση που προκλήθηκαν από τον COVID αποκάλυψαν τους κινδύνους των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού και μπορεί να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να δημιουργήσουν περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις.

Η Liz Hilton Segel, γενική διευθύντρια της McKinsey στη Βόρεια Αμερική, λέει ότι ο COVID κατέρριψε τα όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και ότι αυτά τα όρια μπορεί να μην αποκατασταθούν ποτέ. Αυτό έχει και μια θετική πλευρά: «Μια από τις θετικές πλευρές αυτής της στιγμής του COVID-19 είναι ότι το προηγούμενο νοητικό μοντέλο, το οποίο ήταν: ‘Η προσωπική μου ζωή υπήρχε πίσω από μια κουρτίνα και δεν τη συζητούσα και δεν αναγνώριζα καν ότι υπήρχε’, ανήκει στο παρελθόν».

Και, προς ανακούφισή μου, η διευθύνουσα σύμβουλος της Kohl, Michelle Gass, τόνισε ότι το χαλαρό ντύσιμο στη δουλειά είναι εδώ για να μείνει.

Πηγή: Fortune.com