Η Coca Cola και η Carlsberg αντικαθιστούν τα πλαστικά μπουκάλια με βιοδιασπώμενα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγάλες εταιρείες, όπως η Coca-Cola, η Absolut και η Carlsberg, στηρίζουν την πρωτοβουλία The Paper Bottle Company, αρχίζοντας να χρησιμοποιούν βιώσιμα, ανακυκλώσιμα μπουκάλια.

Σύμφωνα με την Εθνική Διαχείριση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, επιστήμονες εκτιμούν ότι κάθε χρόνο 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς. Η Εταιρεία Paper Bottle Company (Paboco) θέλει να βοηθήσει τις μεγάλες βιομηχανίες να μειώσουν τα απορρίμματα που προέρχονται από πλαστικό μίας χρήσης, δημιουργώντας βιοδιασπώμενα μπουκάλια. Ο υπεύθυνος Billerud Korsnäs, ξεκίνησε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία αυτή το 2013, και από τότε έχει κερδίσει την στήριξη μεγάλων εταιρειών, όπως η Coca-Cola, η L’Oreal, η Carlsberg και η Absolut.

Εταιρείες, όπως είναι η Coca-Cola και η Absolut, στηρίζουν επίσης τις προσπάθειες της The Paper Bottle για βιώσιμα, βιοδιασπώμενα μπουκάλια. Αναμένεται μέχρι το 2023 να έχουν κάνει και εκείνες την «στροφή» σε πιο βιώσιμες πρακτικές, περιορίζοντας τη χρήση πλαστικού και υιοθετώντας τα βιοδιασπώμενα μπουκάλια.

Αυτά τα χάρτινα μπουκάλια αναμένεται να βοηθήσουν στον περιορισμό του προβλήματος της ρύπανσης των ωκεανών από πλαστικά μπουκάλια.