Η Cosmote πρώτη στα Speedtest AwardsTM της Ookla®

Η Cosmote πρώτη στα Speedtest AwardsTM της Ookla®

Ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» διακρίθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το δίκτυο της Cosmote στα Speedtest AwardsTM της Ookla®, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις internet. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ookla, η μέση ταχύτητα download της COSMOTE παρουσίασε αύξηση κατά 90% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καθώς φέτος περιελήφθησαν στις live μετρήσεις κι οι επιδόσεις των δικτύων 5G.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, «η COSMOTE που έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη θέση της σε σχέση με τον ανταγωνισμό, πετυχαίνοντας σκορ ταχύτητας (Speed ScoreTM) 88.38, (2ος: 38.70 και 3ος: 38.01). Οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν κατά μέσο όρο, υπερδιπλάσιες ταχύτητες (2.25X) download από εκείνες των ανταγωνιστικών παρόχων κινητής.

Το βραβείο «Greece’s Fastest Mobile Network 2021» βασίστηκε σε περίπου 545.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες κινητών δικτύων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Tα tests έγιναν μέσω της εφαρμογής Speedtest® σε πραγματικές συνθήκες, σε ολόκληρη τη χώρα, στα δίκτυα όλων των παρόχων κινητής, μέσω συσκευών iOS και Android. Με περισσότερους από 15.000 servers παγκοσμίως, εκατομμύρια τεστ πραγματοποιούνται καθημερινά από χρήστες της Ookla®, με το σύνολό τους σε όλο τον κόσμο, να έχει ξεπεράσει τα 38 δισεκατομμύρια, από το 2006. Περισσότερες πληροφορίες για τα «Speedtest Awards» στο www.speedtest.net/awards.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ