Η CVC θέλει να μπει στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας, με στόχο τα 1,25 δισ. ευρώ

Η CVC θέλει να μπει στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας, με στόχο τα 1,25 δισ. ευρώ
Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Το γνωστό επενδυτικό fund CVC Capital Partners σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας, κάνοντας μια δεύτερη προσπάθεια για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) σε λιγότερο από έξι μήνες.

Το CVC ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θέλει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,25 δισ. ευρώ, πουλώντας νέες μετοχές καθώς και μετοχές από ορισμένους υφιστάμενους μετόχους.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες, ανέφερε.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι το CVC ήταν έτοιμη να ξεκινήσει την αρχική δημόσια προσφορά. Το fund επιδιώκει μια αποτίμηση της τάξης των 13 έως 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την WSJ.

Η εταιρεία απέσυρε μια προηγούμενη απόπειρα IPO τον Νοέμβριο, αφού το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή επιβάρυνε το κλίμα στις αγορές διεθνώς.

Έκτοτε οι συνθήκες βελτιώθηκαν, με την άνοδο των χρηματιστηρίων να συμβάλλει στην ανάκαμψη των νέων εισαγωγών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από εταιρείες όπως η εταιρεία social Reddit και η ελβετική εταιρεία Galderma, που ειδικεύεται στην περιποίηση του δέρματος.

Το CVC εποπτεύει επενδύσεις ύψους περίπου 186 δισ. ευρώ, ενώ είναι ο τελευταίος όμιλος εξαγορών στην Ευρώπη που επιχειρεί IPO, ακολουθώντας τα βήματα ανταγωνιστών όπως η Bridgepoint και η EQT.

Η EQT είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται σχεδόν 50% τους τελευταίους έξι μήνες και έχει αυξηθεί περισσότερο από 17% μέχρι στιγμής φέτος.

Με τις πιθανές επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων να δίνουν ώθηση στις χρηματιστηριακές αγορές, οι τραπεζίτες ελπίζουν σε αναζωπύρωση των νέων εισαγωγών μετοχών τους επόμενους μήνες, μετά από μια σειρά συμφωνιών το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανέφερε το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: