Η DECA του Δημήτρη Δασκαλόπουλου ξεκίνησε τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Με την απόκτηση έναντι 7 εκατ. ευρώ στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Atlas Tapes S.A.

H εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ (DECA), το fund του επίτιμου πρόεδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου και αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Hellenic Growth Fund, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πρώτη επένδυση του Fund.

Συγκεκριμένα απέκτησε έναντι περίπου επτά εκατομμυρίων ευρώ μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Atlas Tapes S.A. H Atlas Tapes είναι μια δυναμική ελληνική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας.  Με έσοδα €65 εκ. το 2014, σημαντική κερδοφορία και εξαγωγική δραστηριότητα που ξεπερνάει το 85% των πωλήσεών της, κατάφερε το 2014 να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της σε περισσότερους από 330 (έναντι 250 το 2013) και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες στον κλάδο της.

Η επένδυση θα επιτρέψει στην Atlas Tapes να διευρύνει την παραγωγική της βάση, να εκσυγχρονίσει με αυτοματισμούς την παραγωγή της, να βελτιστοποιήσει τα κόστη της, κυρίως μέσω μείωσης του ενεργειακού της κόστους και να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και τη θέση της στον διεθνή χώρο. Ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2015 – σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία – η εταιρεία αναπτύσσεται με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 10%.

Η συμμετοχή στην Atlas Tapes συνάδει απόλυτα με την στρατηγική του Diorama Fund, το οποίο είναι ένα αναπτυξιακό Fund που δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές.

Η διοίκησή του ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε για αυτό το σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επιδίωξη και βασικός στόχος του Fund είναι να συμβάλει στο μεγάλο κρίσιμο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας: την επάνοδο στην ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η DECA έχει ολοκληρώσει την πλήρη χαρτογράφηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις και με άλλες επιχειρήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Tapes Ιάσων Λάντζης δήλωσε: «Το γεγονός ότι το Diorama Investments Hellenic Growth Fund εμπιστεύτηκε την εταιρεία μας προβαίνοντας σε αυτή την στρατηγική επένδυση όχι μόνο ενισχύει την οικονομική μας θέση και τις δυνατότητες μας, αλλά μας προσφέρει και μοναδικές προσβάσεις στον διεθνή χώρο και σε πιθανές συνεργασίες διευκολύνοντας την επίτευξη του επιχειρηματικού μας στόχου: την εξέλιξη της Atlas Tapes στην κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία όλων των ειδών αυτοκόλλητων ταινιών συσκευασίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ Νίκος Κούλης δήλωσε: «Σε μια δυσχερή για την χώρα περίοδο, με κύριο χαρακτηριστικό την περιορισμένη ρευστότητα και την δυσκολία χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, το Diorama Fund, πραγματοποιεί μέσα στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, μια σημαντική επένδυση σε μία αναπτυσσόμενη ελληνική εξωστρεφή επιχείρηση. Είναι πεποίθηση μας ότι η έξοδος από την κρίση και η επάνοδος της οικονομίας μας στην ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης, περνά μέσα από την ενεργό υποστήριξη δυναμικών αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό και αναπτυξιακές προοπτικές. Παράλληλα η επένδυση θα βοηθήσει την εταιρεία όχι μόνο να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της, αλλά και να δημιουργήσει σημαντική οικονομική αξία για τους μετόχους της μεταξύ των οποίων είναι πλέον και οι επενδυτές μας».