Η δεκαετία που φεύγει μέσα από tweets

Η δεκαετία που φεύγει μέσα από tweets
Ένα δυνατό κοινωνικό δίκτυο, δίνει «φωνή» σε όσα θέλουμε να πούμε.

Μπορεί κάποιος να αποτυπώσει μέσα σε 140 χαρακτήρες τις σκέψεις του; Κι όμως μπορεί. To Twitter μετράει μολις 13 χρόνια και η απήχησή του είναι ιδιαίτερα αισθητή. Η δεκαετία που μας πέρασε είχε πολλά. Συγκρούσεις μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη, τεχνολογικά άλματα, πτώσεις «μονόκερων», κλιματικές προκλήσεις και πολιτικές αναταραχές. Τα κοινωνικά δίκτυα παρόντα, δίνοντας «φωνή» σε όποιον θέλει να επικοινωνήσει με τον κόσμο μέσα από λίγες γραμμές. Ας δούμε μερικά tweets που θα θυμόμαστε το 2020 και όχι μόνο.

1. Μπάρακ Ομπάμα – 7 Νοεμβρίου 2012

«Τέσσερα χρόνια ακόμη». Το πρωινό μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του Ομπάμα, η ανάρτηση του προέδρου έγινε το tweet με τις περισσότερες κοινοποιήσεις στην ιστορία του μέσου μέχρι τότε.

2. Έλεν Ντε Τζένερις – 3 Μαρτίου 2014

«Μακάρι το χέρι του Μπράντλεϊ να ήταν μεγαλύτερο. Η καλύτερη φωτογραφία της ιστορίας. #oscars»

3. Κέιτλιν Τζένερ – 1 Ιουνίου 2015

«Είμαι τόσο χαρούμενη, μετά από τόσο μακρύ αγώνα, ήρθε η ώρα να ζήσω ως ο αληθινός μου εαυτός. Καλώς ήρθες στον κόσμο Κέιτλιν. Ανυπομονώ να τη γνωρίσετε/να με γνωρίσετε.»

4. Κιμ Καρντάσιαν – 27 Φεβρουαρίου 2015

«Τι χρώμα είναι αυτό το φόρεμα; Εγώ το βλέπω άσπρο και χρυσό. Ο Κάνιε το βλέπει μαύρο και χρυσό. Ποιος από τους δυο μας έχει αχρωματοψία;»

5. Κάρτερ Γουίλκινσον – 6 Απριλίου 2017

Ο Κάρτερ Γουίλκινσον κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο του Twitter τον Απρίλιο του 2017, ζητώντας από την εταιρεία Wendy πόσα retweets θα έπρεπε να συγκεντρώσει για να μπορεί να τρώει δωρεάν επί ένα χρόνο κοτομπουκιές.

6. Πολ Μακάρτνεϊ – 16 Αυγούστου 2018

«Ας σταθούμε όλοι μια στιγμή να ευχαριστήσουμε την όμορφη ζωή της Αρίθα Φράνκλιν, τη βασίλισσα των ψηχών μας, που μας έδωσε έμπνευση για πάρα πολλά χρόνια. Θα μας λείψει, αλλά η μνήμη του μεγαλείου της ως μουσικού θα και εξαιρετικού ανθρώπου θα ζει μαζί μας για πάντα. Με αγάπη, Πολ.»

7. Yusaku Maezawa – 5 Ιανουαρίου 2019

Ο Yusaku Maezawa ενημέρωσε στις 5 Ιανουαρίου τους followers του πως θα μοίραζε 100 εκατομμύρια γιεν (περίπου 800.000 ευρώ) σε 100 τυχαίους χρήστες του Twitter που θα έκαναν share το συγκεκριμένο tweet. Το post έγινε με αφορμή το ότι η ιστοσελίδα του, το Zozotown, κατάφερε να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια γιεν σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

8. Ντόναλντ Τραμπ – 27 Νοεμβρίου 2019

Φωτογραφία με το σώμα του Σιλβέστερ Σταλόνε ως Ρόκι Μπαλμπόα και το κεφάλι του προέδρου Τραμπ. Ο Τραμπ κοινοποίησε τη φωτογραφία χωρίς κάποιο σχόλιο.