Η Diageo ανακοίνωσε ότι ο κορωνοϊός θα «φάει» έως και 422 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις της

Σε ανάλογες προειδοποιήσεις για πλήγμα στα οικονομικά αποτελέσματα από τον Covid 19 έχουν ήδη προβεί και άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου όπως η Pernod Ricard και η Remy Cointreau.

Η Diageo μπήκε στο χορό των εταιρειών που προειδοποιούν για μεγάλο πλήγμα από τον νέο κοροναϊό. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι εφετινές της πωλήσεις θα είναι μειωμένες έως και 325 εκατ. στερλίνες (422 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς, καθώς το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ σε πολλές περιοχές της Κίνας έχει περιορίσει τη ζήτηση για αλκοολούχα ποτά.

Συγκεκριμένα υπολογίζει ότι οι οργανικές πωλήσεις θα υποχωρήσουν κατά 225 εκατ. έως 325 εκατ. δολάρια το τρέχον οικονομικό έτος, με τα λειτουργικά κέρδη να περιορίζονται κατά 140 εκατ. έως 200 εκατ. στερλίνες.

Σε ανάλογες προειδοποιήσεις για πλήγμα στα οικονομικά αποτελέσματα από τον Covid 19 έχουν ήδη προβεί και άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου όπως η Pernod Ricard και η Remy Cointreau. Mάλιστα η Diageo αποκάλυψε ότι έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζονται και πωλήσεις σε άλλες χώρες, όπως η Νότιος Κορέα και η Ιαπωνία.

Η εταιρεία σημείωσε πως δεν μπορεί από τώρα να υπολογίσει την διάρκεια των «συμπτωμάτων», αλλά εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για βελτίωση των συνθηκών αργότερα μέσα στο έτος.