Η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας αναμένει περισσότερες κυρώσεις, αλλά δεν αγχώνεται

Η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας αναμένει περισσότερες κυρώσεις, αλλά δεν αγχώνεται
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - JUNE 15: Governor of Central Bank of Russia Elvira Nabiullina attends the 26th St. Petersburg International Economic Forum in Russia on June 15, 2023. Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις κυρώσεις, δήλωσε η Nabiullina.

Η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina, δήλωσε ότι προετοιμάζεται για πιο αυστηρές κυρώσεις με στόχο την οικονομία της χώρας.

Η αναδιάρθρωση της ρωσικής οικονομίας προχωρά «αρκετά γρήγορα», καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις κυρώσεις, δήλωσε η Nabiullina σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Υπάρχει ο πειρασμός να σκεφτούμε ότι «είμαστε, όπως λένε, γονατιστοί στη θάλασσα» αφού ξεπεράσαμε την αρχική καταιγίδα, αν και «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυξημένη πίεση από τις κυρώσεις», είπε η Nabiullina, η οποία βοήθησε το Κρεμλίνο να απορροφήσει το πλήγμα από τις κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα χρησιμοποιήσει κυρώσεις κατά των τραπεζών που διευκολύνουν τις συμφωνίες με τις οποίες η Ρωσία προμηθεύεται ημιαγωγούς, ρουλεμάν και άλλο εξοπλισμό απαραίτητο για την πολεμική της μηχανή – ακόμη και αν δεν γνωρίζουν ότι το κάνουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε για ένα 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας στις 15 Δεκεμβρίου.

Η Nabiullina απέφυγε στη συνέντευξή της να αναφερθεί στην Ουκρανία ή στον πόλεμο που προκάλεσε τις κυρώσεις. Ωστόσο, δήλωσε ότι οι διασυνοριακές πληρωμές παραμένουν «πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις». Υπάρχουν επίσης «πολύ σοβαρές» προκλήσεις στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, είπε.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε απαντήσεις σε όλες τις προκλήσεις», δήλωσε η Nabiullina. Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι είναι «αρκετά θετική για την ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού τομέα, τη βιωσιμότητά του».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: