Η ΕΕ δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς Πούτιν-Λαβρόφ

Η ΕΕ δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς Πούτιν-Λαβρόφ
epa07194885 Russian President Vladimir Putin attends an annual VTB Capital 'Russia Calling!' Investment Forum in Moscow, Russia, 28 Novmber 2018. The 10th annual VTB Capital 'Russia Calling!' Investment Forum takes place in Moscow from 28 to 30 November 2018. Vladimir Putin has accused Ukraine's president Petro Poroshenko of staging a naval provocation in the Black Sea to increase his popularity ratings before the election next year. EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ένωση αλλά δεν θα εκδώσει ταξιδιωτική απαγόρευση, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

“Δεν θα υπάρξει ταξιδιωτική απαγόρευση εναντίον τους, ωστόσο επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε την πιθανότητα διαπραγματεύσεων ώστε να τελειώσει η βία στην Ουκρανία”, είπε ο Σάλενμπεργκ κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που αναμένεται να εγκρίνει μια δέσμη κυρώσεων που ανακοινώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε από τη βελγική πρωτεύουσα πως η ΕΕ θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στον Ρώσο πρόεδρο και στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για την εισβολή στην Ουκρανία.

“Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα, είναι ο κ. Πούτιν και ο κ. Λαβρόφ, που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή, θα υποβληθούν σε αυστηρές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, είπε.