Η ΕΕ ζητά από την Meta ελέγχους για την παραπληροφόρηση, με αφορμή τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Η ΕΕ ζητά από την Meta ελέγχους για την παραπληροφόρηση, με αφορμή τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς
A blue verification checkmark on Facebook page on Facebook displayed on a laptop screen and Facebook logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Poland on February 19, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Μια παρόμοια επιστολή που εστάλη την Τρίτη στον Έλον Μασκ σχετικά με το περιεχόμενο του X, πρώην Twitter.

Η Κομισιόν προειδοποίησε την Τετάρτη τον επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, για αύξηση της online παραπληροφόρησης, ιδιαίτερα μετά από την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή με τη σύγκρουση του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σε επιστολή του Τιερί Μπρετόν, Επιτρόπου της ΕΕ για τη βιομηχανία και την ψηφιακή οικονομία, ζητείται από τον επικεφαλής της Meta να αναφέρει τους τρόπους περιορισμού της εν λόγω παραπληροφόρησης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Σημειώνεται πως μια παρόμοια επιστολή που εστάλη την Τρίτη στον Έλον Μασκ σχετικά με το περιεχόμενο του X, πρώην Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχουμε, από εξειδικευμένες πηγές, αναφορές για δυνητικά παράνομο περιεχόμενο που κυκλοφορεί στην υπηρεσία σας, παρά τις επισημάνσεις των αρμόδιων αρχών», έγραψε ο Μπρετόν. Συγκεκριμένα, βίαιες και τρομοκρατικές εικόνες και ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες κυκλοφορούσαν χωρίς μέτρο, δήλωσε ο επίτροπος.

Ο Μπρετόν επικαλέστηκε αναφορές για «ψεύτικες και παραποιημένες εικόνες και γεγονότα» στην πλατφόρμα, καθώς και για «επαναχρησιμοποιημένες παλιές εικόνες άσχετων ένοπλων συγκρούσεων ή στρατιωτικά πλάνα που στην πραγματικότητα προέρχονται από βιντεοπαιχνίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: