Η εφαρμογή-απάντηση της Google στην Uber επιτέλους αποκαλύφθηκε

Ο τεχνολογικός κολοσσός έκανε διαθέσιμη στους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο την εφαρμογή Waze Rider.

Η απάντηση της Google στην Uber έχει πλέον όνομα: Waze Rider. Είναι μια νέα εφαρμογή που ο τεχνολογικός κολοσσός έκανε διαθέσιμη πιλοτικά στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να ταιριάξει οδηγούς και επιβάτες που βρίσκονται προς την ίδια κατεύθυνση. Επίσης μέσω της εφαρμογής η Google προσφέρει χαμηλότερες τιμές για τους επιβάτες, κάτι που όμως σημαίνει και χαμηλότερα έσοδα για τους οδηγούς. Και μέχρι στιγμής και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή δύο φορές την ημέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google θα επεκτείνει την εφαρμογή μετά από μια περίοδο δοκιμών που κράτησε για ένα μήνα περίπου.

Η Waze Rider είναι το τελευταίο κεφάλαιο που γράφεται στη μέχρι τώρα σχέση των Google και Uber. Οι σχέσεις των δύο εταιρειών έχουν περάσει από διάφορες φάσεις, καθώς η Google είχε στηρίξει από την αρχή την Uber, με χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων μέσω του Google Ventures το 2013.

Πλέον και αφού η Uber έχει γιγαντωθεί, με την αξία της να υπολογίζεται στα 50 δισ. δολάρια, οι εταιρείες ανταγωνίζονται σε πολλά πεδία όπως τα αυτόνομα οχήματα, οι χάρτες και τώρα και οι κούρσες.

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η μετακίνηση από την Alphabet, τη «μαμά» εταιρεία της Google, στελεχών στην Uber μόλις τον Αύγουστο…

Σχετικά άρθρα