Η ΕΚΤ θα συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων μέχρι το 2024

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων μέχρι το 2024
The headquarters of the European Central Bank (ECB) is pictured in Frankfurt am Main, western Germany, on March 12, 2020. - The ECB's governing council left its key interest rates unchanged but unveiled fresh stimulus to keep liquidity flowing in the face of the worsening coronavirus crisis, joining efforts by central banks around the world. (Photo by Daniel ROLAND / AFP) Photo: AFP
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των traders.

Οι traders στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει τον κύκλο σύσφιξης πέρα από αυτό το έτος.

Η τιμολόγηση των swaps δείχνει ότι πόνταραν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει το επιτόκιο έως και το 3,9% μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Μόλις πριν από εβδομάδες, οι traders στοιχηματίζονταν σε ένα ανώτατο επιτόκιο περίπου 3,5% τον Ιούλιο.

Η αναπροσαρμογή των προσδοκιών πυροδοτήθηκε από μια σειρά ισχυρών στοιχείων για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, σημειώνει το Bloomberg. Περαιτέρω επιδείνωση προκάλεσε η υπόσχεση από αρκετούς φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ να συνεχίσουν να αυξάνουν το κόστος δανεισμού για να επιβραδύνουν τον πληθωρισμό που παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στοιχεία της Πέμπτης πιθανότατα θα δείξουν ότι ο βασικός πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ θα παραμείνει στο 5,3% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Η ΕΚΤ είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα στη συνεδρίασή της τον επόμενο μήνα, δήλωσε η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ στους Economic Times της Ινδίας.

Η τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 300 μονάδες βάσης από τον περασμένο Ιούλιο, ανεβάζοντας το βασικό επιτόκιο στο 2,5% τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: