Η εντυπωσιακή πρόβλεψη του επικεφαλής της Nvidia για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η εντυπωσιακή πρόβλεψη του επικεφαλής της Nvidia για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης
Jensen Huang, co-founder and chief executive officer (CEO) of Nvidia, speaks during a media roundtable in Kuala Lumpur on December 8, 2023. (Photo by Mohd RASFAN / AFP) Photo: AFP
Η γενική τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται εντός 5ετίας...

Ο Τζένσεν Χουάνγκ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, έκανε μια εντυπωσιακή πρόβλεψη που αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της Gen AI, η οποία αποτελεί τη βάση πολλών προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT της OpenAI και το Gemini της Google, ο Χουάνγκ προέβλεψε ότι η γενική τεχνητή νοημοσύνη (AGI), που θα έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί ή ακόμα και να ξεπεράσει τις ικανότητες του ανθρώπου, θα κάνει την εμφάνισή της πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί ειδικοί. Σύμφωνα με τον CEO της Nvidia, λόγω της ταχείας εξέλιξης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, είναι πιθανόν να δούμε την AGI εντός πέντε ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χουάνγκ εκτιμά ότι, εντός πέντε ετών, η γενική τεχνητή νοημοσύνη AGI θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε δοκιμασία, εργασία ή τεστ που θα της ανατεθεί, όπως ένας άνθρωπος. Ήδη η γενετική νοημοσύνη μπορεί να ξεπερνά με επιτυχία δοκιμασίες όπως οι εξετάσεις νομικής, αλλά σε πιο εξειδικευμένους τομείς όπως η ιατρική υπάρχουν ακόμα προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και η ερώτηση εάν θα φτάσει ή ακόμα και θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νόηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σχετίζεται με το πώς ορίζουμε την ανθρώπινη νόηση. Καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει για το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι δύσκολο να δοθεί μια συγκεκριμένη απάντηση.

Όπως και να έχει, σε πέντε χρόνια από τώρα, ανεξαρτήτως ορισμών, αναμένεται η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης να έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και μείνει να δούμε σε ποιο βαθμό θα φθάσει κοντά στην ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: